İçişleri Bakanlığı, yeni normal dönemiyle birlikte "Dinamik Denetim Modeli"ni hayata geçirdi. 

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 260 bin personelin katılımıyla ülke genelinde hayata geçirilen denetim modeline, il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlilerinden oluşturulan ekipler de destek veriyor.

Ekipler, İçişleri Bakanlığının 81 ile ulaştırdığı genelge kapsamında denetim gerçekleştiriliyor.  

Hakkari

Hakkari Valiliği koordinesinde oluşturulan denetim ekibinde yer alan İl Müftülüğü personeli, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yaptı.

Müftülük personeli ile birlikte oluşturulan ekipte yer alan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ekibiyle birlikte esnafı, kamuya açık alanları ve alışveriş merkezlerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde; maske, mesafe ve temizlik vurgusu yapıldı.

Sinop

Salgının başladığı ilk günden itibaren "Vefa Destek" gruplarında gönüllü olarak yer alan din görevlileri, salgına karşı sahadaki çalışmalarına devam ediyor.

Din görevlileri, vatandaşları maske, mesafe ve temizlik konusunda bilgilendiriyor.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, "Halka hizmet, Hakk’a hizmettir!" anlayışıyla hareket ettiklerine dikkati çekerek, "Salgının başından itibaren hem köy hem merkezdeki görevlilerimiz seferber oldu. Hocalarımız, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için özverili ve fedakârca çalıştı. Hizmetlerini sürdürmeye devam ediyorlar." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan