"Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fidan dikimi etkinliklerine İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri de destek verdi.

İstanbul

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Müftülüğü bahçesine zeytin ağacı fidanının dikimini gerçekleştirdi.

Zeytin ağacının sağlığı da ifade ettiğini belirten Müftü Maşalı, “Rabbim, başta bu fidan olmak üzere bu kampanya vesilesiyle dikilen fidanları, birliğimizi, beraberliğimizi, bereketimizi, sağlığımızı ve sıhhatimizi temin etmeye vesile kılsın. Topraklarımıza bereket getirsin.” dedi.

Batman

Hasankeyf İlçesinde bulunan yeşil kuşak alanında düzenlenen fidan dikme törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Müftüsü Turgut Erhan diğer kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 11.11’de 81 İl’de aynı anda gerçekleştirilen 11 milyon adet fidan dikimi için tarihi ilçe Hasankeyf’te yapılan konuşmaların ardından binlerce fidan toprakla buluşturularak, can suyu verildi.

Şırnak

Ülkemizin orman varlığını arttırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Şırnak’ta 7 ayrı lokasyonda gerçekleştirilerek 68.550 adet fidan dikildi.

Şırnak Üniversitesi Kampüs Alanındaki etkinlikte Vali Vekili Tunahan Efendioğlu, gençlerle bir araya gelerek fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan Dikim Etkinliğine Vali Vekili Tunahan Efendioğlu ile birlikte Belediye Başkan V. Kamil Kurt, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cumhuriyet Başsavcı V. Cihat Karakaya, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, Jandarma Bölge Komutan Yardımcısı Albay Hakan Keskin, Çakırsöğüt Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Hacı Halil Karapür, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Müftüsü Ramazan Tolan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kabul edilmişti. 

Editör: Mehmet Çalışkan