İl ve ilçe müftülükleri, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Programlarda Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Mardin

Mardin İl Müftülüğünce düzenlenen “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü” programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Bundan tam 107 yıl evvel Anadolu'nun yiğitleri, yağız delikanlıları dönmeyi asla düşünmeden bir bir Çanakkale'nin, Gelibolu'nun yollarını tuttular. Ezan dinmesin, İslam nuru bu topraklardan eksik olmasın, bir devir batmasın, çökmesin diye. İslam’ın izzet ve şerefi, Müslümanların itibarı, şahsiyeti ve haysiyetini korumak için Allah yolunda İ'la-yi Kelimetullah uğruna hayatlarını feda ettiler ve bizlere unutulmaz kahramanlık hatıraları bıraktılar.” dedi.

Program İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın duasıyla sona erdi.

Manisa

Çanakkale şehitleri Manisa’da dualarla anıldı.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğinde “Şehitlere Vefa Gecesi” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Şehitlerin oğulları, şehitlerin torunları, şehitlerin nesli olarak dedelerimizin zaferleriyle övünmek elbette güzel bir duygudur. Ancak bundan daha güzel olanı, onların orada neyin mücadelesini verdiğini anlamaktır.” dedi.

İl Müftüsü Soykök, “Çanakkale cephesinde dedelerimizin verdikleri bu destansı mücadele, metre kareye 6 bin merminin düştüğü bu müthiş kapışma, Bedir’de yazılan o büyük destanın devamıdır. Diyarbakır’ın fethinin, Kudüs’ün fethinin, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin, İstiklal Harbi'nin kardeşidir. Geçmişteki zaferlerin mana ve ruhunu taşımaktadır Çanakkale Savaşı. Bu toprakların İslam olarak kalıp kalmayacağının belirlendiği, inancımızla var olup var olmayacağımızın tayin edildiği savaştır. Şehitlerimizi anlamak, sorumluluklarımızı anlamaktır. Müslümanlar dünyanın gidişatından sorumludur. Bu ümmet, bu necip millet, yeryüzünde kötülüklere set olmanın, yeryüzünde iyiliği egemen kılmanın, yeryüzünde adaleti ve barışı temin etmenin görevlisidir. İnancımız ve tarihimiz bunu gerektirmektedir.” diye konuştu.

Program, Ömer Karaoğlu konseri ile sona erdi.

Sivas

Altınyayla İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarında düzenelenen programda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, “7'den 70'e insanımızın milli ve manevi değerleri kuşanması, mukaddesat bilincini zirveye taşıması noktasında projelerimizle, etkinliklerimizle, cami buluşmalarımızla, gençlik çalışmalarımızla, ziyaretlerimizle üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Minik kalplerin şehitlerimize vefası, geleceğimizin emin ellerde olacağının müjdesidir. Rabbim şühedanın ruhlarını şad eylesin.” dedi.

Kayseri

Talas İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Talas Şubesince “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve TDV Genç gönüllüleri, Kartal Şehitliği'ni ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretinde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan