Yeni normal dönemiyle birlikte İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Dinamik Denetim Modeli" kapsamında, koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili cami ve iş yerlerinde denetimler gerçekleştiriliyor.

Şırnak

Şırnak İl Müftülüğü koordinesinde din görevlilerinden oluşturulan denetim ekipleri, cami ve iş yerlerinde kontrollü normalleşme süreci denetimleri gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Ramazan Tolan başkanlığındaki ekip, toplam 264 personelle 310 cami ve iş yerinde koronavirüs denetimi yaptı.

Denetimlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi hatırlatıldı.

Zonguldak

Turuncu kategori ile yüksek riskli iller arasında yer alan Zonguldak'ta koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda sıkı denetimler gerçekleştiriliyor.

Alaplı İlçe Müftülüğü koordinesinde din görevlilerinden oluşturulan denetim ekibi; cami, Kur’an kursları ve iş yerleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde koronavirüse karşı alınan tedbirleri denetliyor.

Ekipler, vatandaşları İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun koronavirüse karşı aldığı tedbirler konusunda bilgilendiriyor.

Denetimlere katılan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, "Camilerimizde tüm tedbirleri almış durumdayız. Cami girişlerimizde dezenfektanlarımız, uyarıcı afişlerimiz ve yönlendirici görevlilerimiz mevcut. Cami içerisinde tespih, ayakkabı çekeceği gibi ortak kullanım eşyalarını kaldırdık. Saf düzenlerimiz fiziki mesafe kuralları gereği işaretli. Devamlı şekilde minarelerden uyarıcı anonslarımızı yapıyoruz. Özellikle cemaatimizden istirham ediyorum; şahsi seccadelerimizle camiye gelelim, maskelerimizi takalım, cami çıkışlarında fiziki mesafe kurallarına riayet edelim. Görevlilerimiz tarafından caminin havalanması için açılan pencereleri kapatmayalım. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. İlimizi en kısa zamanda yüksek risk grubu olan turuncu renkten çıkarıp düşük riskli iller olan mavi renk sınıfına dahil etmek hepimizin elinde. İnşallah birlikte başaracağız." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan