Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan “Engelsiz Cami,

Engelsiz İbadet” projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince “Cami-Engelli Buluşmaları” düzenleniyor.

Bolu

Bolu İl Müftülüğü, “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik “Cami-Engelli Buluşması” düzenledi.

Karaçayır Baysal Camii’ndeki buluşmada engelli vatandaşlarla bir araya gelen İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Bolu İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatma görevimiz olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza daha fazla zaman ayırarak İslam dinini güzel örnekleriyle anlatmaya gayret gösteriyoruz. Bizler her zaman sizin yanınızda ve hizmetinizdeyiz. Ramazan ayı boyunca lütfen camilerimize gelin, teravih namazlarına ve okunan mukabelelere iştirak edin. Sizleri camilerimizde, aramızda görmekten mutlu oluruz.” dedi.

Edirne

Edirne İl Müftülüğünce Darül Hadis Camii’nde “Cami-Engelli Buluşması” düzenlendi.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, asrısaadetten örnekler vererek engelli olmanın kusur olmadığını vurguladı.

Edirne

Edirne Uzunköprü İlçe Müftülüğünce düzenlenen programda engelli vatandaşlar camide buluştu. 

Merkez Habib Hoca Mahalle Camii’ndeki program Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile başladı.

İlçe Müftüsü Engin Çiçek’in “Ramazan ve Oruç” konulu sohbetinin ardından program yapılan dua ile sona erdi.

Kayseri

Kayseri İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü engelli vatandaşlara yönelik program düzenledi.

Hacı Kılıç Camii’nde düzenlenen programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Allah Teala bu özel kardeşlerimize ve onların ailelerine büyük lütufta bulunacak. Allah hiçbir kulunu zayi etmez ve hiçbir zaman hiçbir kulundan vazgeçmez. Engelli kardeşlerimiz Allah katında özel olduklarını bilsinler. Rabbimiz bize verdiği sevabın çok daha fazlasını o kardeşlerimize ve ailelerine verecektir. Çünkü Rabbimiz birini imtihan ediyorsa mutlaka mükafatı vardır.” diye konuştu.

Program engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Kırklareli

Kırklareli İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Karakaşbey Camii’nde düzenlenen “Cami-Engelli Buluşması”nda İl Müftüsü Aydın Yığman engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

İşaret diline çevrilen programda konuşan İl Müftüsü Yığman, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha fazla istifade etmesini sağlamak amacıyla "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesinin başlatıldığını ve ülke genelinde sürdürüldüğünü hatırlattı.

Engelli olmanın eksiklik ve kusur olmadığını belirten Müftü Yığman, “Engelli vatandaşlarımız Başkanlığımızın önemli muhatap kitlelerindendir. Alanda yürütülen hizmetlerdeki temel yaklaşım, engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürüterek onlara dini rehberlik ve manevi destek sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

Sinop 

Sinop Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından Alaaddin Camii’nde organize edilen “Cami-Engelli Buluşması”nda engelli vatandaşlar bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan İl Müftülüğü Şube Müdürü Orhan Önal, "Önemli olan vicdanların engelli olmamasıdır" dedi.

Osmaniye

Osmaniye İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ise her ayın son pazar günü Zafer Camii’nde engelli vatandaşları misafir etti.

Engelli vatandaşların yoğun katılım sağladığı programlarda Peygamber Efendimizin (s.a.s.) engellilere yaklaşımı ve engelli sahabelerin toplumda aldıkları görev ve sorumluluklar üzerinde duruldu.

Programların tamamı İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü görevlileri tarafından işaret diline çevrildi.

Editör: Mehmet Çalışkan