Diyanet 150 bine yakın personeliyle vatandaşa hizmet ediyor

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü ilk tarih olan 11 Mart’tan itibaren 81 ilde sahada olan din görevlileri, il ve ilçe müftülükleri bünyesinde vatandaşa hizmet için adeta seferberlik ruhuyla hareket ediyor.

İçişleri Bakanlığınca valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan “Vefa Sosyal Destek” gruplarında yer alan din görevlileri, mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşın yardımına koşuyor.

Diyarbakır/Lice

Din görevlileri maaşlarından bağış yaparak 120 aileye gıda yardımında bulundu

Diyarbakır Lice İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri, maaşlarından infak ederek 120 aileye gıda yardımında bulundu.

Din görevlileri, kendi aralarında başlattıkları; “Her Ay Maaşımdan İnfak Ediyorum” kampanyası ile Lice’de yardıma muhtaç 120 aileye gıda yardımında bulundu.

Diyanet Haber’e konuşan Lice İlçe Müftüsü İlyas Baştuğ, şunları kaydetti:

“Bir evde sıcak yemek pişmiyorsa kendimizi sorumlu hissediyoruz”

“Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Ramazan ayının temasını ‘Ramazan ve Sorumluluk Bilinci’ olarak belirledi. İhtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak, sorumluluk bilincinin bir gereğidir. Lice İlçe Müftülüğü olarak, İlçemiz sınırlarında ikamet eden 120 aileye gıda yardımında bulunduk. Peygamberimizin; ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Hadis-i Şerifi ışığında hareket etmeye çalışıyoruz. Bir kardeşimizin evinde sıcak yemek pişmiyorsa, kendimizi sorumlu hissediyoruz. Kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmekle sorumluyuz.”

Adana/Seyhan

Adana Seyhan İlçe Müftülüğü, her gün pide ikramında bulunuyor.

"Bir Pide de Bizden Olsun" sloganı ile yola çıkan İlçe Müftülüğü, din görevlileri eliyle her akşam mahallelinin sofrasına bereket katıyor.

Seyhan Müftülüğü Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan din görevlilerinin sürdürdüğü kampanyaya, hayırseverler de destek oluyor.

Her gün bir hayırsever tarafından yaptırılan Ramazan pideleri, din görevlilerince ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman; “Bu hayrı başlatıp devam ettiren din gönüllülerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbimizden hayırlarını kabul etmesini niyaz ediyorum.” dedi.

Pide ikramında bulunan hayır sahipleri ise din görevlilerine şu sözlerle teşekkür ettiler:

“İlçe Müftülüğümüzden ve hocalarımızdan Allah razı olsun. Bizim hayrımızı, ekmeklerimizi gönüllü olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyorlar. Bize de ihtiyacı olan kardeşlerimizin sofralarına ikramda bulunabilme imkânı sağlıyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

Bilecik

Bilecik’te ise bir din görevlisi mezarlıkların bakımını üstlendi.

Bilecik Müftülüğüne bağlı Kayıboyu Camii Müezzin Kayyımı Harun Çalışkan, Örenköy köy mezarlığının temizlik ve bakım işlerini yürütüyor.

Salgın nedeniyle mezarlıkların bakımının daha da güçleştiğini dile getiren Müezzin Kayyım Harun Çalışkan; “Peygamber Efendimiz; ‘Mezarlıkları ziyaret ederek ölümü çokça hatırlayın.’ buyuruyor. Mezarlıklar inancımızın ve kültürümüzün en önemli sembollerindendir. Biz de bu bilinçle mezarlıkların temizlik ve bakımını yaparak, ebedi hayata irtihal etmiş geçmişlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızla beraber mezarlıklarımızın temizliğini yapmanın huzuru içerisindeyiz.” dedi.

Van/Muradiye

Van’ın Muradiye ilçesinde ise din görevlileri; “Gönüller Sevgi Dolsun, Mazlum Yüzlerde Tebessüm Olsun” diyerek yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor.

Din görevlileri, kendilerine emanet edilen yardımları; “Allah'ın en sevdiği iş, bir ihtiyacını karşılayarak bir mümini sevindirmektir.” bilinciyle ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyor.

Editör: Mehmet Çalışkan