Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın; "Ramazandan önce tüm mensuplarımızı, din görevlilerimizi ve milletimizi kan bağışına davet ediyorum." çağrısı üzerine harekete geçen müftülükler, din görevlilerinin katılımıyla kan bağışı kampanyası başlattılar.

Ankara

Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan ve din görevlileri, Kızılay'a kan bağışında bulundular.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın, "Ramazandan önce kan bağışı" çağrısı üzerine harekete geçen Ankara Müftüsü Yusuf Doğan ve beraberindeki din görevlileri, Kızılay Güvenpark'ta bulunan Kızılay Kan Merkezi’ne gelerek kan bağışında bulundular.

İl Müftüsü Doğan, kan bağışının önemini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Şahsım, İl Müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz ve Ankara'da görev yapan din görevlilerimiz olarak bugün burada Diyanet İşleri Başkanımızın kan bağışı çağrısına öncülük ediyoruz. Dünyayı saran bu salgın hastalıkta birbirimizle olan bu yardımlaşmamız, dayanışmamız Ramazan ayı ile birlikte daha bir anlam kazanmaktadır. Ülkemizdeki Kovid-19 salgını sebebi ile vatandaşlarımız kan verme konusunda çekince yaşayabilirler. Ancak Kızılay kan merkezlerinde sosyal mesafe kuralına uyarak, hijyenik bir ortamda, vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilirler. Tüm görevlilerimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışına destek vermeye davet ediyoruz."

Kayseri

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın "kan bağışı" çağrısının karşılık bulduğu bir diğer adres Kayseri oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın; "Ramazandan önce tüm mensuplarımızı, din görevlilerimizi ve milletimizi kan bağışına davet ediyorum." çağrısı üzerine harekete geçen Kayseri İl Müftülüğü, din görevlilerinin katılımıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Koronavirüs salgınından dolayı kan bağışlarında düşüş olduğunu dile getiren İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

"Dün Ramazan ayı temasını açıklarken Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş, görevlilerimiz başta olmak üzere halkımızı kan bağışı yapmaya teşvik etti. Bizler de İl ve ilçe müftüleri olarak hemen bir değerlendirme toplantısı yaptık. Din görevlilerimizi, imam hatiplerimizi, müezzin kayyımlarımızı, Kur'an kursu öğreticilerimizi ve aynı zamanda müftülerimizi kan vermeye davet ettik. İki gün boyunca İl ve ilçe müftülüklerimizde görev yapan personelimiz, din görevlilerimiz kan bağışı yapacaklar. Ben Kızılayımıza teşekkür ediyorum. Kendileri ile irtibata geçtiğimiz zaman dediler ki biz bütün ekipmanlarımız ile birlikte geliriz ve Müftülüğümüzde kan bağış işlemlerini gerçekleştiririz dediler. Kan bağışını başta din görevlilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın yapması, ülkemiz insanı açısından, ülkemizdeki hastalarımızın tedavisi açısından önemlidir. Bu sebeple herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum."

Kızılay Kan Bankası Kayseri Şube Müdürü Savaş Koç ise; "Dünyayı saran korona virüs sebebiyle biz de Kızılay olarak 'evde kal' çağrılarına uyan halkımızın evde kalması ile ilgili ekiplerimizi azaltmak zorunda kaldık. Fakat kan almaya devam etmek zorundayız. Önümüzdeki günlerde Ramazan başlayacak. Ramazan ayında da yine kan ihtiyaçlarımız devam edecek. Halkımızın bu konu ile ilgili duyarlı olmasını istiyoruz. Meydandaki yerlerimizde kan bağışını kabul ediyoruz. Yine aynı şekilde korona virüs sebebi ile halkımızın bu konuda çekinceleri oluyor. Ekiplerimizde sosyal mesafeye dikkat edilerek, gerekli uygun şartlar sağlanarak kan alma işlemlerimiz devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven, ilçe müftüleri ve din görevlileri Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan