İl ve İlçe müftülükleri, Kurban Bayramı öncesinde çocuklar için kampanyalar düzenledi.

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı bağlar Şubesi iş birliğinde, "Bu Bayram Bir Çocuğun Elinden De Sen Tut" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında 459 yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

Bağlar İlçe Müftülüğü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar İlçe Kadın Kolları, din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle 459 yetim çocuğa kıyafet ve ayakkabı hediye edildi.

Bağlar İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi Başkanı Hasan Yardak, "Yetim olarak büyüyen Peygamber Efendimizin ümmetinin her bir ferdi, ebedi huzurumuza vesile olan Peygamberi vefa gereği onun yadigarı olan yetimlere her daim sahip çıkmalı, onlara yardımda bulunmalı ve onları sevindirmelidir. Nitekim cennet nimetlerine gark olan iyilerin sıfatını Yüce Allah zikrederek; 'Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler.’ diyerek yetime yardım edenleri cennetle müjdelemiştir. Hangimiz bu müjdeye nail olmak istemeyiz ki?” dedi.

Kurban Bayramı öncesi çocuklar sevindirildi

Adana Seyhan’da ise Gökoğlu Kur’an Kursu Öğreticisi Serap Bozkurt, bayram öncesinde ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürdü.

Bozkurt, hayırseverlerin desteğiyle 29 yetim kız çocuğuna bayramlık kıyafet hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan