Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla il müftülükleri ev sahipliğinde "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" düzenleniyor.

Bilecik

Bilecik İl Müftülüğünce "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" sloganıyla düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş konuşmacı olarak katıldı.

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, "Bu sene Türkiye genelinde zekat bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. İlk defa ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu. Zekatımızı güvenerek gönül huzuruyla teslim edeceğimiz bir adres bulduk. Zekat keyfi bir ibadet değil. 'Veren verir vermeyen vermez' denilecek kadar alelade bir ibadet değil. Zekatı toplamak ve dağıtmak devletin işidir. Devlet zekatı güvenle alır ve ihtiyaç sahiplerine tereddütsüz teslim eder." dedi.

Diyanet İşleri Uzmanı Aslantaş ise "Amacımız Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen ibadet esasları ile ilgili işleri yürütme kanunuyla, halkımızın Allah'ın bir emri olan zekat ibadetini yerine getirmesi hususunda rehberlik etmektir." diye konuştu. 

Erzurum

Erzurum İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen "Zekat Bilgilendirme Toplantısı"nda Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Özcan Gökcebay, Başkanlığın zekat hizmetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının açış konuşmasını yapann Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, zekat ibadetinin önemine dikkat çekerek katılımcılara teşekkür etti.

Gümüşhane

Gümüşhane İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Zekat Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık'ın selamlama konuşmalarının ardından program zekat sinevizyonunu ile devam etti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Selami Emen, "2022 Yılı Zekat Organizasyonu" hakkında din görevlilerine bilgi verdi.

Siirt

"2022 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenen adrslerden biri de Siirt oldu.

Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Sinan Polat, "Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Şırnak

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV iş birliğinde sürdürülen "2022 Yılı Zekat Organizasyonu" Şırnak'ta din görevlilerine tanıtıldı.

Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen tanıtım toplantısı, İl Müftü Vekili Halil Kılınç'ın selamlama konuşması ile başladı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Mehmet Savaş Polat, Başkanlığın zekat hizmetlerini tanıtarak, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu. Bu sayede tek elden yürütülecek zekat hizmetleri daha verimli olacak ve ihtiyaç sahibi kimselere ulaşması daha rahat sağlanacak. Aynı zamanda yardımlarımızın organize bir şekilde, kurumsal bir yöntem ve elbirliğiyle ifa edilmesi mümkün olacak." dedi.

Van

Van İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV iş birliğinde "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" sloganıyla başlatılan 2022 Yılı Zekat Organizasyonu'nu din görevlilerine tanıttı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Erkan'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya İl Müftüsü Ömer Keskin, İl Müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı hizmetlerine dair bazı sayısal veriler paylaşan Başkanlık Vaizi Erkan, zekat konusunda toplumsal bilincin oluşmasında din görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Hatay

Hatay İl Müftülüğünce düzenlenen "Zekat Bilgilendirme Toplantısı"na Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci konuşmacı olarak katıldı.

Sünetci, 2022 Yılı Zekat Organizasyonu hakkında din görevlilerine bilgi verdi.

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise zekat hizmetlerinin önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan