"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Artvin

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Artvin İl Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Bürosu "Değişen Dünyada Değişmeyen Değerleriyle Kadın" konulu konferans düzenledi.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hatice Uluışık konuşmacı olarak katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Güneş, katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik etti.

İzmir 

İzmir İl Müftülüğü tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, "Değişen Dünyada Kadın Olmak" konulu konferans verdi.

Sivas

Sivas Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından kadın personele yönelik panel düzenlendi.

"Değişen Dünyada Kadın Olmak” temasıyla düzenlenen panelin açılışında konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, "Tarihimizde ismi zikredilmesi gereken kadınlarımız var. İnebolu'dan Kastamonu'ya cephane taşırken, yürekleri burkan mücadelesi ile tarihe geçen kahraman kadınlarımızdan biri, donarak şehit olan Şerife Bacı, yine Erzurum'da şehit düşmüş Nene Hatun gibi. Bu vesileyle sevgi, fedakarlık, merhamet ve nezaketin timsali  tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum." dedi. 

Ardından "Fiziksel Değişim/Yaşlanma ve Kadın", "Değişen İletişim Biçimleri ve Kadın" konulu panele geçildi.

Mardin

Mardin İl Müftülüğünce "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programı düzenlendi.

Programda kadınlara hitap eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Kadınlarımız çocuklarımızı büyütüp sahip çıkan ve onları eğitip terbiye eden en önemli mefhumumuzdur. İslamiyet kadınların haklarını hiçbir zaman elinden almadı ki geri verilsin. Kadınlar İslamiyet'te olduğu gibi her zaman ve her devirde değerlidir.” dedi.

Ardından Artuklu Üniversitesi Kelam Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Şahinalp, "Değişen Dünyada Kadın" konulu konferans verdi.

Şırnak

Şırnak İl Müftülüğünce Şırnak T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programı düzenlendi.

Programlarda "İslam'ın Kadına Verdiği Önem", "Değişen Dünyada Değişmeyen Değer; Kadın" ve "Geçmişten Bugüne Kadın Olgusu" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Van

Van Edremit İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle kadınlara yönelik çok sayıda program düzenledi.

Edremit Toplum Merkezi'nde düzenlenen programa katılan İlçe Müftüsü İsmail Böyük, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayarak İslam'ın kadın haklarına verdiği öneme dikkat çekti.

Van

Çaldıran Aile Destek Merkezi ve Kardelen Kadın ve Aile Derneğince (KADEM) "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolaysıyla program düzenlendi.

Çaldıran İlçesi Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Hasan Hüsnü Türker'in eşi İlknur Türker, kurum amirlerinin eşleri ve kadınlar katıldı.

Programda İlçe Müftülüğü Vaizi Gönül Taşçı, "İslam'da Kadın" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Ordu

Fatsa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu "Değişen Dünyada Kadın Olmak" temalı panel düzenledi.

İlçe Müftülüğü Vaizi Halime Aydoğan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde "Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Kadın", "Yaş Alırken Bilgeleşen Kadın", ve "Aileyi Güçlendirici Etkisi İle Kadın" konulu sunumlar yapıldı.

Tunceli

Tunceli İl Müftülüğünce "Değişen Dünyada Değişmeyen Değerleriyle Kadın" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftüsü Şevket Dilmaç'ın açış konuşmasıyla başlayan program İl Vaizi Davut Yıldız'ın sunumuyla tamamlandı.

Öte yandan İl Müftüsü Şevket Dilmaç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle kadın esnafı ziyaret etti.

Yalova 

Yalova İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dini Rehberlik Bürosu ile Termal İlçe Müftülüğü iş birliğinde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programı düzenlendi.

Termal Gökçedere Merkez Camii Kur'an Kursu'ndaki programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, "Kadın her şeyden önce Allah'ın kuludur. Allah katında kadın olsun erkek olsun hiç kimsenin emeği zayi olmayacaktır. Allah katında en hayırlı kişi muttaki/takva sahibi kişidir." dedi.

Termal İlçe Müftüsü Enes Yılmaz ise İslam'da kadının değeri konulu bir konuşma yaparak katılımcıların gününü tebrik etti.

Yozgat

Akdağmadeni İlçe Müftülüğü ile Akdağmadeni Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programında İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner ''Değişen Dünyada Kadın Olmak''  konulu konferans verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan