"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla il ve ilçe müftülükleri "Değişen Dünyada Kadın Olmak" temalı etkinlikler düzenledi.

Ardahan

Ardahan Hanak İlçe Müftülüğü, Selamverdi Camii Toplantı Salonu'nda kadınlara yönelik program düzenledi.

İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan’ın açış konuşmasıyla başlayan programda Ardahan İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler Ulutaş, “Değişen Dünyada Kadın Olmak” konulu konferans verdi.

Kadının İslam’la değer kazandığını vurgulayan Ulutaş, “Modern çağda, değişen dünyada biz kadınlar olarak toplumun her alanında bulunmaya gayret edeceğiz ama bir taraftan da İslam'ın Müslüman kadına sunduğu ilkelerden de vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Manisa

Akhisar İlçe Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörlüğü, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle “İslam'ın Kadına Verdiği Değer” konulu konferans düzenledi. 

İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “İslam, rahmet yüklü mesajlarıyla kadına yönelik şiddeti reva gören her türlü düşünceyi, inanışı, gelenek ve töreyi reddetmiştir. Efendimiz (s.a.s.), bir insan hakları bildirisi niteliğinde olan Veda Hutbesi'nde, 'kadınların haklarını gözetmeyi, Allah'ın belirlediği ölçülere uymayı, kadın ve erkeklerin birbirlerinin haklarına riayet etmeleri gerektiğini' insanlığa bir ölçü olarak açıkça beyan etmiştir. Bu nedenle tüm boyutlarıyla şiddetin ortadan kalkması, insan onurunun korunması, adaletin ve merhametin önce yüreklerde, sonra tüm yeryüzünde hakim kılınması adına herkesin üzerine düşen sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmesi asla ihmal edilemez bir yükümlülüktür.” dedi.

Sakarya

Sapanca İlçe Müftülüğü, öğrenci yurtlarında görev yapan kadın personele yönelik “Değişen Dünyada Kadın’’ temalı program düzenledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sapanca Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Karaman, İslam’da kadının yeri ve önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Trabzon

Trabzon İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, gençlere yönelik “Değişen Dünyada Kadın Olmak” konulu konferans düzenledi.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Görevlisi Dr. Fatma Bayraktar Karahan konuşmacı olarak katıldı.

Tarihteki güçlü ve önemli kadın örneklerinden bahseden Karahan, “Değişen dünyada kadın olmak, insan olmak ve insan kalabilmek için değişmez değerlerimize sımsıkı sarılmamız gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Manisa

Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Kolları, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında “İlmek İlmek İyilik” projesine katkı sunan kadınlarla bir araya geldi.

Burada katılımcılara hitap eden Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Nihal Yavuz, "Başlatmış olduğumuz proje kapsamında Manisalı hayırsever maharetli kadınlarımız buraya gelerek katkı sunuyorlar. Maharetli kadınlarımızın elinden ilmek ilmek iyilik dökülüyor. Kadınlarımız eldiven, atkı, bere gibi ürünleri ihtiyaç sahibi çocuklar için yapıyorlar. Bu proje ile birçok gönüle dokunuyoruz. Her birinden Allah razı olsun. Bugün bizler de projemizin ilk gününden itibaren gönüllü hizmet eden hanımlarımızın Kadınlar Günü'nü kutlayarak onları bir nebze olsun mutlu etmek istedik." dedi.

Kahramanmaraş

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Huzurevin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu'nun sohbeti, dua, ney ve ilahi dinletisi ile son buldu. 

İl Müftüsü Mustafa Tekin'in eşi Muradiye Tekin, program sonunda Huzurevi sakinlerine çiçek takdim etti.

Samsun 

Samsun İl Müftülüğünce "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde resim sergisi açıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Diyanet İşleri Bakanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Seyfullah Çakır ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik’in katılımıyla açılan sergide, İl Müftülüğünce lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen "Ailede Merhamet" konulu resim yarışmasında derece giren eserler sergilendi.

Editör: Mehmet Çalışkan