Diyanet İşleri Başkanlığı; “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” sloganıyla sabah namazı buluşmaları başlattı.

2022 yılının ilk sabah namazında Türkiye geneli tüm camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlendi.

Programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, tesbihatlar yapıldı, dualar edildi.

Programlar sonrasında vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Sivas

Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen programda vatandaşlar sabah namazında buluştu.

Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, “İmtihan için geldiğimiz şu fani dünyada kalan ömrümüzden bir yıl daha geldi geçti. Yeni yılın ilk seher vaktinde bu kutsal mekanda Yüce Allah’a dua ve niyazda bulunmak için bir araya geldik. Şimdi bugün ömür muhasebesi içinde olalım. Ayetin ifadesiyle yarın ahiret için ne hazırladığımızın bilinci içerisinde yaşayalım.” dedi.

Rize

Rize Merkez Sahil Camii’nde gerçekleştirilen buluşmada Kur’an-ı Kerim okundu ve zikredildi.

Cemaate hitap eden İl Müftüsü Naci Çakmakcı, geçmiş yılın muhasebesini yapmak, seherin manevi atmosferini ailece hep birlikte yaşamak ve yeni yıla dua ile başlamak maksadıyla düzenlenen programa ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

Bolu

Bolu Yıldırım Beyazıt Camii'nde düzenlenen “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Camiler kardeşliğimizi perçinleyen, kuvvetlendiren ve bizi bir araya getiren en önemli mekanlardır. Sizler davete icabet ederek, 2022 yılını camide karşıladınız.” diye konuştu.

Konya

Konyalılar yeni yılın ilk sabah namazında Kapu Camii’nde bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge cemaate hitap etti.

Program, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahi dinletisinin ardından Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın duasıyla sona erdi.

Denizli

Denizli merkez camilerinde “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız " programı kapsamında yılın ilk sabahında dualarda buluşuldu. 

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde gerçekleştirilen programa üniversiteli gençler, anne ve babalar bir araya geldi.

Kilis

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın çağrısıyla Türkiye genelinde düzenlenen "Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" programına Kilis’te de yoğun ilgi vardı.

Merkez Acembaba Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, sohbet yapıldı, dualar edildi.

Programda konuşan İl Müftü Vekili Recep Çarpar, “Bir yılı geride bıraktık. Yapılması gereken iyi bir iç muhasebe. Rabbim yeni miladi yılın, İslam alemine ve Müslüman din kardeşlerimize hayırlar, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini nasip etsin." dedi.

Karabük

Karabük Hacı Makbule Vergili Camii’nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, müftülük personeli, öğrenciler ve vatandaşlar aileleriyle birlikte katıldı.

Elazığ

Elazığ’da düzenlenen “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” buluşması yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İzzetpaşa Camii'nde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, "Kur'an-ı Kerim’de Rabbimiz müminleri anlatırken ‘Allah ve Resulüne çağırılınca davete icabet ederler’ buyuruyor. Sizler davete icabet ettiniz. 2022 yılını camide, seccadede karşıladınız. Hep beraber dualar ettik. Rabbim dualarımızı kabul etsin ve yeni yılımız, insanlık alemi için hayırlara vesile olsun." diye konuştu.

Çorum

Çorum Ulu Camii’nde 2022 yılının ilk sabahında gerçekleştirilen programa yoğun ilgi gösterildi.

Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programda, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer cemaate hitap tti.

Program, duanın ardından sona erdi.

Düzce

Düzceliler yılın ilk sabahı, sabah namazında Cedidiye Camii’nde buluştu.

Programa, çocuk, yaşlı, kadın ve erkek yoğun ilgi gösterdi.

Program İl Müftüsü Rüstem Can’ın sohbeti ve ardından gerçekleştirdiği dua ile sona erdi.

Tokat

Tokat Ali Paşa Camii’nde yeni yılın ilk sabahında gerçekleştirilen buluşmaya, gençler yoğun katılım gösterdi.

İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül, Kuran ve Sünnetten örnekler vererek öğrencilere ve ailelere önemli mesajlar verdi.

Program, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu yaptığı duanın ardından sona erdi.

Giresun

Giresun Espiye İlçe Müftülüğünce “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız”  programı düzenlendi.

Espiye Merkez Camii’nde düzenlenen programda İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bilin” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Karaman

Karaman'da 2022 yılının ilk sabah namazında eller duaya kalktı.

Karaman İmam-ı Azam Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Program konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, “Bugünün dünden bir farkı yoktur. Ancak geçmişin muhasebesini ve geleceğin hazırlığını yapmak adına bizlere fırsat sunmaktadır.” dedi.

Sinop

Sinop'ta aileler sabah namazında buluştu.

Alaaddin Camii'nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, "Bu günlerde, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) tarafından Mekke fethedilmişti. Böyle büyük fethin yıldönümünde bizler de gönüllerin fethi, dünyadaki bütün Müslümanların huzur ve saadeti, tüm insanlığın selameti ve hidayeti için bu sabah vaktinde bir araya geldik. Ellerimizi Yüce Mevla'ya açarak niyazda bulunduk." dedi.

Kayseri

Ülke genelindeki 90 bini aşkın camide olduğu gibi Kayseri'de de yılın ilk sabahında cemaat camilere sığmadı.

Hunat Camii'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Yeni bir yıla Rabbimizi anarak, O'nun camisinde toplanarak kendisine ilticada bulunduk." dedi.

İl Müftüsü Akkuş, "Kendimizi kurtarmak, kendimizi Cenab-ı Hakk'ın yoluna verebilmek, kendimizi Allah Resulü'nün sünnetine adayabilmek, ailemizi koruma mesuliyetimize göre daha kolaydır. Rabbimiz aile efradımızı, eşimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı, gücümüzün yettiği kadar aile efradımızı da korumamızı bize emrediyor." şeklinde konuştu.

Program Müftü Akkuş'un yaptığı dua ile tamamlandı.

Ankara

Başkentliler Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" sloganıyla sabah namazında buluştu.

Programda cemaate hitap eden Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, "Rabbimiz bizi her halimizden hesaba çekecek. Bütün istifade ettiğimiz nimetlerden hesaba çekileceğiz. Hayat bir hesap işidir. Hayatını planlı hale getirmeyen başarılı olamaz. Geçen yılların muhasebesini yapalım. Gelecek yılların da planını çizmeye; Allah, din, İslam için, milletimiz, vatanımız ve memleketimiz için neler yapabilirim, insanlara nasıl faydalı olabilirim planlarını yapmaya çalışalım. Rabbimiz hepimize 2022 yılında güzel ameller, güzel işler yapmayı, iyi insanlardan olabilmeyi nasip etsin." temennisinde bulundu.

Bingöl

Bingöllü vatandaşlar yılın ilk gününde ailece Hacılar Camii'nde buluştu.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, İl Müftüsü Mustafa Topal, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami buluşmalarının önemine vurgu yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kaya, "Bugün sizler, eşleriniz ve çocuklarınızla gelip bu mabedi doldurdunuz. Allah cümlenizden razı olsun, birlikteliğimizi daim etsin." duasında bulundu.

Gaziantep

Gaziantep'te 2022 yılının ilk sabah namazı buluşması Ulu Camii'nde gerçekleştirildi.

Programa Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yozgat

Yozgat İl Müftülüğünce yılın ilk gününde "Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" programı düzenlendi.

Çapanoğlu Büyük Camii'nde gerçekleştirilen programda İl Müftüsü Ali Gülden cemaate hitap etti.

Program İl Müftü Yardımcısı Süleyman Eroğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi.

Hakkari

Hakkari'de vatandaşlar sabah namazında buluştu.

Merkez Ulu Camii'nde gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim okundu, zikirler yapılıp dualar edildi.

Cemaate hitap eden İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, "İbadet ve hayırlı işlerin biri bittiğinde diğerine koşmak gerekir. Çünkü dünya hayatı, ahireti kazanmak ve ilahi rızaya nail olmak için verilen kısa bir mühletten ibarettir." dedi.

Eskişehir

Eskişehir’de 2022 yılının ilk seher vaktinde gerçekleştirilen buluşmaya ilgi yoğundu.

Reşadiye Camii'nde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Yeni bir yıla Kur’an ile başladık ve gönüllerimizin pasını sildik. Bir yılı daha geride bırakarak yeni bir miladi yıla bu anlamlı sabah namazında hep birlikte bismillah dedik. Yılın ilk seher vaktinde camide, Allah’ın evinde O'na misafir olmak ve ailece camide buluşarak milletçe duaya durmak gerçekten büyük bir bahtiyarlık.” değerlendirmesinde bulundu.

Şırnak

Şırnak'ta düzenlenen Sabah Namazı Buluşması'na öğrencilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan cemaate hitap etti.

Program yapılan dua ile tamamlandı.

Isparta

Isparta İl Müftülüğü tarafından yılın ilk gününde "Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" temalı sabah namazı buluşması düzenlendi.

Ulu Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, İl Müftüsü Vekili Seyit Böğet'in yaptığı sohbetin ardından dua ile tamamlandı.

Ağrı

Ağrılı vatandaşlar yılın ilk gününde sabah namazında buluştu.

Hacı Halis Ünsal Camii’nde; "Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" buluşması düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından cemaate hitap eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Cenab-ı Hakk, insanoğlunun dünyaya gönderiliş gayesini kendisine kulluk olarak beyan etmiştir. Allah'a inanan biz Müslümanların, bu gaye doğrultusunda yaşaması ve ahiret için çabalaması esastır. Resulullah (s.a.s.) buyuruyor ki; 'Cennetin etrafı mekarihle (nefsin hoşlanmadığı şeylerle) sarılmıştır. Cehennemin etrafı da şehevi (nefsin arzuladığı, cazip) şeylerle sarılmıştır.' Bizler kulluk vazifemizi layıkıyla yerine getirebilmek için nefsimize hoş gelen haramlardan kendimizi korumalıyız. Kulluk için çıktığımız yolda sabit kalmak için sık sık nefis muhasebesi yaparak ilerlemeliyiz. Bir yılı daha geride bıraktık. Yapılması gereken, geçen her anın iyi bir iç muhasebesini yapmaktır. İlahi emir ve yasaklarda iradeli olup nefis muhasebesi yaparak ilerlersek, kulluğumuzu yerine getiren bir ümmet oluruz." dedi.

Üniversiteli gençlerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen program yapılan dua ile sona erdi.

İstanbul

Arnavutköy İlçe Müftülüğünce "Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" programı düzenlendi.

Vatandaşlar yılın ilk sabahında Taşoluk Yeşil Camii'nde buluştu.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, zikirler yapılıp dualar edildi.

Program Şube Müdürü Habib Kaplan'ın sohbeti ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan