Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgilleri ilk almaya başladığı yaz Kur'an kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Bu yıl da çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermek isteyen aileler için başvurular cami ve kurslara şahsen başvuru yoluyla veya "www.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden devam ediyor.

Kırşehir

Kırşehir il ve ilçe müftülüklerine bağlı tüm Kur’an kurslarında ve camilerde "Yaz Kur’an Kursu" açıldı.

Bu kapsamda İl Müftülüğünce Ahmet Yesevi Camii'nde “Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı” düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Yaman, iş insanı Ömer Ali Öz, Müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Yaman, “Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an ve Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor. ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun’ şiarıyla camilerimiz bu yıl da çocuklarımız için din eğitimi yuvasına dönüşecek. Kur’an’ın istediği, Hz. Peygamber Efendimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbet gibi ahlaki değerleri daha derinden kavrayacaklar.” dedi.

Çeşitli gösterilerin de yer aldığı program sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Hakkari

Hakkari il ve ilçe müftülüklerine bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan "Yaz Kur’an Kursları"nda eğitim başladı.

 Merkez Yeni Medrese Camii’nde “Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı” düzenlendi.

İl Müftüsü İsmail Fakirullaoğlu, okulların yaz tatiline girmesiyle camilere akın eden çocuklarla bir araya geldi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, “Yaz Kur’an kurslarına gelmekle güzel bir karar verdiniz. Burada bizi yaratan, büyütüp besleyen Yüce Allah’ı, önderimiz ve rehberimiz Hz. Peygamberi (s.a.s.), hayat kaynağımız Kur’an-ı Kerim'i, ibadet, itikat ve ahlakı, anne babaya hürmeti, insanlara saygı ve sevgi göstermeyi öğreneceksiniz.” diye konuştu.

Sivas

Sivas İl Müftülüğü tarafından Keziban Hatun İstiklal Camii’nde “Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenlendi.

Programa Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Kur’an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Şimşek, "Çocuklarımızın bu yaşlarda dini bilgileri alması ve bunu hayatlarının bir parçası haline getirmesi çok önemli. Camilerimiz çocuk sesleriyle çınlayacak. Burada aldıkları değerlerle yetişecekler." dedi.

İl Müftüsü Pehlivan ise yaz Kur’an kursları hakkında bilgilendirme bulunarak, “2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim-öğretim tek dönem halinde 27 Haziran - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. İlimizde 207 cami, 78 kurs merkezi ve 25 adet 4-6 yaş Kur’an kursunda düzenlenecek olan eğitimler 2 ay bıyunca devam edecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 8 hafta sürecek.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan