İl ve ilçe müftülükleri tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında din görevlilerine yönelik seminerler düzenleniyor.

Yaz-Kur'an-kursları-eğitim-seminerleri-sürüyor03Aydın

Aydın İl Müftülüğü tarafından "Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

İl Müftülüğü Ömer Kocaoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Kur’an-ı kerimi hem okuyor hem okutuyoruz. Hem anlıyor hem de anlatıyoruz. Hem yaşıyor hem de yaşatıyoruz. Kur’an-ı Kerim ile yaşamak, nimetlerin en büyüğüdür. Bu nimet için Cenabıhakk’a ne kadar şükretsek az kalacaktır. Bizlere düşen ise bu nimetin farkında olarak kendimizi daha ileri seviyelere taşımak ve her geçen gün daha fazla evladımıza ulaşmak için çaba sarf etmektir. Sizlere şimdiden kolaylıklar diliyor, muvaffakiyetler temenni ediyorum." dedi.

Yaz-Kur'an-kursları-eğitim-seminerleri-sürüyor02

İstanbul-Beylikdüzü

Beylikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "2023 Yılı Yaz Kur'an Kursu Seminer" gerçekleştirildi.

Hz. Ebubekir Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Kazım Türkmen, "Çocuklarımız bize Allah'ın bir emanetidir. Yaz döneminde cami veya Kur'an kurslarımızda bizlerle beraber olan evlatlarımızı vatana, millete, İslam’a ve insanlığa faydalı olmaları yolunda eğitmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Göz aydınlığımız olan çocuklarımızı Kur'an ahlakı ile ahlaklandırmanın huzurunu her daim yaşamalıyız." diye konuştu.

Yaz-Kur'an-Kursları-eğitim-seminerleri-başladı5

Batman

Batman İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, eğitim öğretimde materyallerden nasıl istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ele alındı.

Editör: Ammar Esenkal