Tekirdağ'da "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans ile başladı. 

Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, Ergene İlçe Müftülüğü Velimeşe Mahallesi Zümrüt Camii İmam Hatibi Muhammed İsmail Demirel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Tasavvuf Musıkisi Korosu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s.) muhabbeti ve özlemi ifade eden ilahi dinletisi sundu.

İl Müftüsü İsmail İpek'in açış konuşması ve Vali Aziz Yıldırım'ın hitapları sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans verdi.

Program sonunda "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle düzenlenen "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" ile "Hz. Peygambere Mektup Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, İl Müftüsü İsmail İpek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mustafa Çetinkaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve eşi Selda Şahin, Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ile öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan