Diyarbakır Bismil Çavuşlu Köyü'nde henüz öğretmenliğinin 25. gününde 26 Ekim 1993 tarihinde terör örgütü PKK mensupları tarafından babası Hasan Alten ile birlikte şehit edilen Şarköylü Neşe öğretmen için şehadetinin 28. yılında anma programı düzenlendi.

Şehit öğretmen Neşe Alten, düzenlenen programda dualarla anıldı. 

Gazi Süleyman Paşa Camii'nde düzenlenen programda şehit öğretmen için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

Öğrencilerden şehit öğretmene vefa

Öte yandan Şarköy İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gçren öğrenciler, şehit öğretmen Neşe Alten'in kabrini ziyaret etti. 

Öğrenciler, şehit öğretmenin kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen, "Şehitlerimiz hiçbir zaman unutulmamalı ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu sevgiyi, bu ruhu en iyi şekilde kazandırmalıyız." dedi.

Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii Müezzini İbrahim Yılmaz ise "21 yaşında 25 günlük öğretmenken hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen şehit Neşe öğretmenimizi ve şehit babasının kabrini Kur'an kursu öğrencilerimizle ziyaret ederek dua ettik. Rabbimiz rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Şarköy Şehitliği'nde düzenlenen program, Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii Müezzini İbrahim Yılmaz tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan