Osmanlı geleneği olan ve "veresiye defteri" anlamına gelen "zimem defteri", müftülükler rehberliğinde din görevlilerince yaşatılıyor.

Şarköy İlçe Müftülüğü koordinesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan din görevlileri ve Diyanet Genç gönüllüleri, mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapan vatandaşların borçlarını ödüyor.

Hayırseverlerin desteği ile mahalle bakkalının veresiye defterindeki borçları kapatan din görevlileri, gençlerle birlikte mahalledeki ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyor.

Hayırseverlerin desteğiyle güzel çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii Müezzin Kayyımı İbrahim Yılmaz, “Hayır sahiplerinin verdikleri yardımları toplayıp mahallelerdeki bakkalları gezerek gariban, yetim, ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödüyoruz. Bizler hayra vesile oluyoruz. Bunu duyan gören herkesi bizlere destek olmaya ve hayırlar işlemeye davet ediyoruz." dedi.

Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen ise "Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ hadis-i şerifi gereğince tüm hayırseverlerimizi Osmanlı'dan kalan bu geleneği yaşatmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan