Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde bulunan tutuklu, hükümlü ve yükümlülere din hizmetleri sunmak üzere görevlendirilen manevi danışmanlara yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü İsmail İpek, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş, Din Hizmetleri Şube Müdürü Raşit Bayraktar, ceza infaz kurumlarını temsilen cezaevi müdürleri, eğitim sorumluları ve Müftülük tarafından cezaevlerinde görevlendirilen manevi danışmanlar katıldı.

İl Müftüsü İpek'in açış konuşması ile başlayan toplantıda 2021 yılı faaliyetleri değerlendirildi, 2022 yılında daha verimli ve etkili bir manevi danışmanlık hizmeti sunulabilmesi noktasında ceza infaz kurumlarının talep ve önerileri dinlendi.

2022 yılı içerisinde ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilebilecek dini faaliyetlerin de ele alındığı toplantıda, 2022 yılında ceza infaz kurumlarında görevlendirilecek personelin tespit edilmesi kararlaştırıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan