Uzun süredir İstanbul’da yaşayan ve Ukrayna asıllı Türk vatandaşı olan Iryna Yılmaz,  Gaziosmanpaşa Müftülüğüne gelerek Hristiyan dininin Ortodoksluk mezhebine bağlı olduğunu belirtti ve Müslüman olmak istediğini söyledi.

Iryna Yılmaz, Gaziosmanpaşa Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile İlçe Müftüsü Osman Şen’in rehberliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve Havva adını aldı.

İhtida merasimi sonrası konuşan Havva Yılmaz, “Samimiyetle, ön yargısız ve objektif bir şekilde yaptığım araştırma ve karşılaştırmalarım sonucunda; hür irademle, hak din olarak İslam’ı seçtim. Şimdi çok huzurlu ve mutluyum.” dedi.

İlçe Müftüsü Osman Şen ise Yılmaz’ı tebrik ederek, “Bundan sonra İslam dinini daha iyi öğrenmeye, anlamaya ve yaşamaya gayret ederek, doğru ve güzel temsil ederek, özellikle daha önceki dininizin mensuplarına da tanıtırsınız. Allah'tan; sağlık, huzur ve mutluluklarınızın devamını ve O’nun rızasına uygun hayırlı ve uzun ömürler geçirmenizi diler, ebedî saadetinizi niyaz ederim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan