Eğitimin, öğrenenin aktif katılımını merkeze alan ve yaşam boyu devam eden kapsamlı ve çok boyutlu bir süreç olduğunun bilinciyle hareket eden Türkiye Diyanet Vakfı, alanında uzman, yetkin bireyler yetiştirme amacına ulaşmak için öğrencilerine eğitim programları sunuyor.

Bu eğitim programları kapsamında koronavirüs problemi çıkana kadarki süreçte öğrencilerin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek için Türkçe ve Arapça dil destek dersleri, İslami ilimler dersleri; kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak seminer, konferanslar ve kitap müzakereleri; dil kampları ve tematik kamplar, geziler ve birçok aktivite gerçekleştirildi.

Koronavirüs dolayısıyla alınan tedbirler çerçevesinde öğrenciler uzaktan eğitim çalışmaları kapsamında çevrimiçi eğitim uygulamaları ile yurtlarından veya evlerinden mobil cihaz ya da bilgisayarları aracılığıyla Arapça ve İslami ilimler alanındaki canlı derslere katılabiliyor, eğitimcilere soru yöneltebiliyor. Ayrıca, kaydedilen dersler, istenilen zamanda tekrar dinlenebiliyor. Derslere ilişkin TDV tarafından sağlanan tüm materyaller, ders kaynakları ve bilgilendirmeler de eğitimciler tarafından öğrencilere aktarılıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan