Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, yurt içinde ve yurt dışında yardıma muhtaç her bir canlının yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Suriye'de son yılların en büyük dramının yaşandığını ve çetin geçen kış şartlarında savaş mağduru ailelerin çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Açık, "Necip milletimizin destekleriyle Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. 2022 yılının başından itibaren ağır kış şartlarının da etkisiyle birlikte çocukların donma korkusuyla yatağa girdiği, anne ve babaların çocukları donmaması için nöbet tutmak zorunda kaldığı bir dönemde yardım seferberliği başlattık. Elhamdülillah vatandaşlarımız seferberliğimize çok ciddi anlamda katkı sağladı. Yüzlerce tırdan oluşan yardımları Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırdık." dedi.

Yaklaşık 1,5 aylık süre içerisinde toplanan ayni ve nakdi yardımların İdlib, Azez, Maree, Elbab ve Cerablus bölgelerinde toplamda 113 noktada ailelere ulaştırıldığını kaydeden Açık, şunları söyledi:

"Bu zamana kadar yaklaşık 80 bin aileye yardım götürdük. Gerçekleştirdiğimiz yardım seferberliği kapsamında 2 bin 41 ton kömür, 4 bin 43 soba, 26 bin 362 battaniye, 6 bin 36 gıda kolisi, 2 bin 600 temizlik paketi, 9 bin 500 kişiye mont, hırka, bot, atkı, bere, eldiven gibi kışlık kıyafet dağıtımını gerçekleştirdik. Çok şükür çocuklarımız donma korkusu olmadan yastığa başını koyabiliyor."

6 bin 214 İyilik Konutu ailelere teslim edildi

Bir yandan ayni ve nakdi yardımlar yapılırken bir yandan da çadır kentlerde dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesi veren aileleri sıcak bir yuvaya taşımanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Açık, "Bir İyilik Sıcak Bir Yuva' temasıyla yürüttüğümüz 'İyilik Konutları' projesi kapsamında bu zamana kadar 6 bin 214 konutu tamamlayarak ailelerimizi daha sıcak ve yaşanabilir bir ortama taşıdık. 38 metrekare büyüklüğünde iki odası, tuvaleti, banyosu mutfak ve avlusu bulunan betonarme olarak inşa ettiğimiz konutlarımız savaş mağduru ailelere daha konforlu bir hayat imkanı sağlıyor. Bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Konutlarımız tamamlandıkça ailelerimize teslim edeceğiz." diye konuştu.

Açık, yardım yapmak isteyen vatandaşların bagis.tdv.org adresinden istedikleri miktarlarda bağış yaparak iyilik seferberliğine katkı sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan