Türkiye Diyanet Vakfı, tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iftar çadırlarının kurulamaması nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık kumanya dağıtacak.

Ankara Sincan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi organizesinde gerçekleştirilen program kapsamında ailelere iftarlık kumanyaları ulaştırılmaya başlandı.

Sincan İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sincan Şubesi Başkanı Mevlüt Topçu, ihtiyaç sahiplerini Ramazan ayında yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Geleneksel hale gelen iftar çadırlarının koronavirüs salgını nedeniyle kurulamadığını anımsatan Topçu, “İftar çadırları kuramıyoruz ancak kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelerimize hijyenik kapalı tabldotlarda iftarlık dağıtıyoruz. Görüştüğümüz yemek firmaları ailelerin evlerine yemek servisinde bulunabileceklerini söyledi. Gönüllülerimizle birlikte öğle saatlerinde başladığımız iftarlık dağıtım çalışmalarımız iftar vaktine kadar devam ediyor. Belirlediğimiz ailelerimizin tamamına kumanya ulaştırmış oluyoruz. Geçen yıl da bu şekilde bir çalışma başlatmıştık. Ama bu yıl daha kapsamlı organize ve geniş kitleye hitap ediyoruz. Ramazan ayı sonuna kadar her gün düzenli olmakla birlikte toplamda 20 bin kişiye iftarlık kumanya dağıtmış olacağız.” diye konuştu.

Sadece ramazan ayında değil diğer aylarda da hayırseverlerin yapmış olduğu yemek bağışlarını yine aynı usulle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını belirten Topçu, “Hayırseverlerimizin destekleriyle yetim ve İhtiyaç sahibi ailemize sadece iftar yemeği değil gıda, hijyen ürünleri, kıyafet, ayakkabı, ayni yardımları ve nakdi yardımları ramazan ayı boyunca ulaştırmış olacağız.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin de dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını söyledi.

İnsanlığın vicdan yükünü omuzlayan Türkiye Diyanet Vakfının Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” temasıyla yürüttüğü 2021 yılı ramazan programı kapsamında yurt içinde 81 il ve tüm ilçelerde, yurt dışında 75 ülke 208 bölgede Ramazan’ın manevini iklimi yaşatmaya gayret ettiğini belirten Çetin, mazlumun umudu olmaya devam ettiklerini vurguladı.

Yurt içi ve yurt dışında hayırseverlerin desteğiyle 60 milyon TL’den fazla ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Çetin, şunları kaydetti:

“Yurt içinde 100’er TL’lik 77.010 alışveriş yardım kartı, 200’er TL’lik 1.100 gıda kolisi, ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklarımıza da 150 TL’lik 7 bin 400 bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştireceğiz. Yurt dışında ise 99 bin 810 gıda paketi, 58 bin 350 iftar-kumanya ve 14 ülkede 11 bin 750 bayramlık kıyafet dağıtarak belki de hayatları boyunca hiç bayramlık kıyafet almamış yavrularımızı sevindireceğiz. Toplamda 569 bin 150 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca ramazan ayı içerisinde 36 ülkede 90 bin Kur’an-ı Kerim dağıtımı ve 20 ülkede 111 su kuyusu ve vakıf çeşmesinin açılışlarını gerçekleştireceğiz. İnşallah ramazanın bereketini tüm mazlum ve mağdur kardeşlerimizle birlikte yaşayacağız.”

Editör: Mehmet Çalışkan