Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü ve Diriliş Ertuğrul dizinde “Günkut Alp” karakteriyle tanınan aktör Hakan Serim, Türkiye’den binlerce kilometre uzakta Nijer’de ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunarak mübarek ramazan ayını daha rahat bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Afrika’da insanların hayatlarını çok zor şartlar altında sürdürmeye çalıştığını ifade eden Serim, birçok bölgede elektrik, su, gıda gibi hayatsal temel ihtiyaç maddelerine erişebilmenin neredeyse imkansız olduğunu gözlemlediğini belirtti.

“İnsanlığın ortak dili sevgidir”

Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarının buradaki insanlara yardım ulaştırmaya gayret ettiğini dile getiren Serim, şunları kaydetti:

“Buradaki insanlar yapılan küçücük iyiliklerle çok mutlu olabiliyorlar. Onlara maddi bir şey vermenize bile gerek kalmayabiliyor. Dillerini bilmesek de kültürlerimiz ve yaşam tarzlarımız farklı olsa da yüzlerine bakıp gülümsememiz, onlara sevgi gösterisinde bulunmamız, kardeş olduğumuzu hissettirmemiz mutlu olmalarına yetiyor. Buda bize bir kez daha gösteriyor ki insanlığın ortak dili aslında sevgidir. Biz insanlık olarak bunu başarabilirsek, bu dili tüm dünyada ne kadar yaygınlaştırabilir, halkın her tabakasına yayabilirsek işte o zaman tüm dünyada barış ve huzuru sağlayabileceğimize inanıyorum. Allah razı olsun Türkiye Diyanet Vakfı da dünyanın dört bir tarafında yürütmüş olduğu yardım çalışmalarıyla bunu başarmaya çalışıyor. Çok da iyi mesafeler alındığını düşünüyorum. Bir zamanlar Osmanlı’nın, ecdadımızın hüküm sürdüğü ve halen izlerini görebildiğimiz bu topraklardaki insanlar Türkiye’den ve Türk halkından çok şey bekliyor. Onların gelecekte daha müreffeh bir hayat sürebilmesi belki de bizim elimizde. Biz de kardeşliğimizin gereği bu konuda daha fazla çalışmalı ve gayret göstermeliyiz.”

“Bağışlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor”

Serim, yapılan yardımların gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını bizzat sahada görebilme imkanı bulabildiğini ifade ederek, “Türkiye Diyanet Vakfına yapmış olduğunuz her bir bağış emin olun gerçek sahiplerine büyük bir titizlikle ulaştırılıyor. Her türlü zorluğa göğüs geren vakıf görevlisi arkadaşlarımız, kendilerine emanet edilen bağışları mazlum ve mağdura ulaştırabilmek için her türlü zorluğa göğüs gerip büyük fedakarlıklar gösteriyorlar” diye konuştu.

- 1500 aileye Ramazan yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan Programı Ülke Sorumlusu Yahya Uyar da, Türk halkının emaneti yardımları Nijer’de duası ve umudu Türkiye olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Başkent Niamey, Tera ve Commune 5 bölgelerinde toplamda 1500 aileye gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Uyar, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 22 milyonluk nüfusa sahip olan, insanlarının büyük bir çoğunluğunun bir avuç pirince dahi muhtaç olduğu, çeşitli yeraltı zenginliklere sahip olmasına rağmen dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olan Nijer’de elhamdülillah yardım çalışmalarımızı tamamladık. Sadece gıda yardımı değil su kuyusu ve vakıf çeşmesi açma çalışmalarımızda oldu. Başkent Niamey’e yaklaşık 400 kilometre mesafede bulunan Dosso bölgesinde 2 vakıf çeşmemizin de açılışını gerçekleştirdik. İnşallah bölge halkı Türk milletinin destekleriyle uzun yıllar boyunca temiz içme suyu konusunda herhangi bir sorun yaşamayacak. Vakıf olarak ecdadımızın bize bırakmış olduğu mirası da yaşatmış oluyoruz.” diye konuştu.

Uyar, ramazan yardım programı kapsamında çocukları da unutmadıklarını ve onlara da balon, şekeri gibi hediyeler vererek mutluluklarına ortak olduklarını ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan