Huzur ve barış içerisinde yaşayacağımız sağlıklı bir toplum inşa etmek; fert, toplum ve devlet olarak herkesin en önemli görevleri arasındadır. Sağlıklı bir toplum oluşturmanın temel kurallarından en önemlisi, geleceğin yetişkin fertleri olan gençlerimizin her alanda sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesidir.

Teknoloji ve iletişim araçları sayesinde fiziki sınır ve mesafe bakımından insanlığın yüzyıllardan beri süregelen değer yargılarının, yaşam biçimlerinin hızla değiştiği dünyamızda, özellikle eğitim alanında kurumsal sorumluluk gittikçe önem kazanmaktadır.

Eğitim ve öğretime, dolayısıyla insanlığa faydalı nesiller yetiştirilmesine büyük önem veren Türkiye Diyanet Vakfı, eğitim hizmetlerine her seviyede katkıda bulunmayı kaçınılmaz bir görev kabul etmiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı, kurulduğu tarihten beri; kendisine, ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve değerlerine bağlı, iç dünyasıyla barışık, yaşadığı topluma, ülkeye ve bütün insanlığa faydalı nesiller yetiştirilmesi için gayret sarf etmektedir.

Eğitim alanındaki çalışmalarına kurulmasının hemen ardından başlayan TDV, gelecek nesillerin inşasında önemli görevler üstlenmiş, sağlıklı bireylerin tüm insanlığa faydalı olabilmesi için projeler üretmiş ve 40 yıllık tecrübesiyle eğitime yeni bir anlayış getirmiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı bugün, kadim medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek, alanında uzman, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman neslin yetişmesi için eğitime öncelik vermekte; Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, İmam Hatip liselerinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışmaktadır.

Eğitim faaliyetleri kapsamında, başarılı öğrencilere burs veren, yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açan TDV, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile 108 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kurmaktadır. Halen, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içi ve yurtdışındaki eğitim kurumlarında toplam 28 bin 528 öğrenciye eğitim verilmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfının eğitim faaliyetleri, Diyanet İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kurumu, üniversiteler, ilahiyat fakülteleri ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile işbirliği içinde yürütülmektedir.

Editör: Mehmet Çalışkan