Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) rehberliğinde Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince Arnavutluk'un başkenti Tiran'da ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı yapıldı.

Tiran Avni Rustemi İlkokulu'nda gerçekleştirilen yardım dağıtım törenine, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve eşi Ayşegül Erdal Yörük'ün yanı sıra Büyükelçilik yetkilileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Yörük, "Her Ramazan ayında adet olduğu üzere, medeniyetimizin ve dinimizin gerektirdiği şekilde Ramazan ayında gönül coğrafyamızda yaşayan kardeşlerimizle dayanışmamızı, birlikteliğimizi sürdürüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini getirdiğini belirten Yörük, "Tabi biz Türkiye Devleti olarak Türkiye'deki akrabalarınız, kardeşleriniz, dostlarınız olarak biliyorsunuz ki sadece Ramazan ayında değil her daim, her vesileyle Arnavut kardeşlerimizin, Arnavutluk'taki dostlarımızın yanındayız, yanında durmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Din Hizmetleri Müşaviri Bekir Yanılmaz, "Geçmişte beraber olduğumuz kardeşliğimizi yine Ramazan ayında canlandıralım dedik. Peygamberimiz şöyle buyuruyor; 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir.' Biz de Peygamberimizin bu emrini yerine getirmek için Ramazan ayında sizlerle bir araya geldik. Bu sadece Ramazan ayına mahsus değil ama Ramazan ayında hayır ve bereket daha fazla olduğu için Ramazan'ı tercih ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Arnavutluk Engelli Çocukların Bakımı Ulusal Veliler Derneği Başkanı Şevket Taku ise Arnavutluk'a yapılan yardımlardan dolayı Türk kurumlarına teşekkür etti.

Büyükelçi Yörük'ün Arnavutluk ve Arnavut halkına vermiş olduğu desteklere de değinen Taku, "Büyükelçiye teşekkür ediyorum. Kendisi Arnavutluk'a göreve geldiğinde şunları ifade etmişti: 'Büyükelçilik kapısı din, fikir, bölge ayırmaksızın tüm Arnavutlara açıktır.' Bu şu demek oluyor ki biz tek milletiz, Türkiye ile bir aileyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Arnavutluk Engelli Çocukların Bakımı Ulusal Veliler Derneği'ne üye olan 100 ihtiyaç sahibi ve engelli bireyi bulunan aileye gıda paketi teslim edildi.

TDV'nin Arnavutluk'taki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını Ramazan boyunca sürdüreceği kaydedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan