Proje kapsamında bu zamana kadar Türkiye ile birlikte 81 ülkede 36 dil ve lehçede bastırılan 1 milyon 305 bin Kur’an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 8 dil ve lehçede ise dağıtımlar devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan muhtaçlara insani yardımın yanında manevi destek de verdiklerini söyledi.

Hediyem Kur’an Olsun projesinin bu çalışmaların başında yer aldığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

“Hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i Mushaf olarak görmemiş ihtiyaç sahiplerine Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i ulaştırıyoruz. Kur’an ayı Ramazan’da ülkemizde ve 22 ülkede 100 bin kişiye Kur’an-ı Kerim ulaştırdık. Ülkemizde hastaneler ve cezaevleri başta olmak üzere, eğitim kurumlarında, yurt dışında ise yetimhaneler, medreseler, okullar öncelikli olmakla birlikte Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyoruz. Özellikle açlık ve yoksulluğun hat safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar “Luh” adı verilen tahta ve deri parçaları üzerinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu insanlara hediye ettiğimiz Kur’an-ı Kerimler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de çok mutlu oluyorlar.

2022 yılı sonuna kadar ülkemiz ve dünyanın dört bir tarafında olarak 8 ayrı dilde toplam 500 bin adet Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahibi kardeşlerimize hediye edeceğiz. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra inşallah 50 ülkede ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Allah’ın kelamını ulaştırmış olacağız.”

Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bu zamana kadar Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Çince Amherice, Azerice, Bambaraca, Boşnakça, Bulgarca, Chechewa, Danca, Darica, Ermenice Batı, Ermenice Doğu, Farsça, Gürcüce, Kazakça, Kırgızca, Kürtçe, Malayalamca, Moğolca, Özbekçe, Portekizce, Romence, Rusça, Samoaca, Shonaca, Tamilce, Tatarca, Ukraynaca, Uygurca, Yorubaca olmak üzere toplamda 36 dilde Kur’an-ı Kerim meali bastırdıklarını ve şuan 8 dilde dağıtımlarının devam ettiğini ifade eden Turan, “2016 yılından bu zamana kadar yurt içi ve yurt dışında bastırdığımız 1 milyon 305 bin Kur’an-ı Kerim’i Türkiye ile birlikte 81 ülkede ihtiyaç sahiplerine hediye ederek yaşantılarını Kur’an eksenli şekillendirmelerine yardımcı olduk” diye konuştu.

Turan, Hediyem Kur’an Olsun Projesi kapsamında bir kişinin daha Kur’an-ı Kerim ile tanışmasına vesile olmak isteyen vatandaşların KURAN yazıp 4333’e SMS göndererek 50 TL tutarında bir Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahiplerine bağışlayabileceğini veya online olarak bagis.tdv.org sitesinden, bankalar yoluyla projeye destek olabileceklerini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan