Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü (KAGEM) Gönüllü Koordinatörlüğü tarafından yürütülen "Kış Bayramı" ve "İlmek İlmek İyilik" projeleri kapsamında 50 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bot, mont ve atkı yardımında bulunuldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, çocukların soğuk kış günlerini daha rahat geçirebilmeleri için yıl boyunca çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek gönüllülerle birlikte hayırseverlerin bu tür çalışmalara çok büyük destek verdiğini söyledi.

"İlmek İlmek İyilik" projesi ile başlayan çalışmaların "Kış Bayramı" projesi ile devam ettiğini ve paydaş kuruluşlarla çocuklara kışlık kıyafet ulaştırıldığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Kadın ve gençlik kollarımızın yapılanmalarının tamamlandığı illerde hayırseverlerimizin destekleriyle toplanan yardımlar Türkiye genelinde iyilik seferberliğine dönüştü. Projemize hayırseverlerimiz çok büyük destek verdi ve şu ana kadar 50 bin çocuğumuza bot, mont, atkı, bere ve eldiven gibi kışlık kıyafetler hediye ettik. Özellikle kış şartlarının çok çetin geçtiği illerimiz var. Çocuklarımız maddi imkansızlıklar nedeniyle soğuk kış günlerinde kış şartlarına elverişsiz ayakkabı ve kıyafetlerle okula gitmek zorunda kalıyor. Ulaştırdığımız hediyelerle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın içini ısıtmaya çalıştık."

Kadın kolları üyelerinin gönüllülerle birlikte kendi bulundukları illerdeki ihtiyaç sahibi ailelerle çocukları yıl içerisinde düzenli olarak ziyaret ettiklerini ve belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda yardımda bulunduklarını ifade eden Turan, "Elhamdülillah bu kış da çocuklarımızı üşütmedik. 'Kış Bayramı' ve 'İlmek İlmek İyilik' projelerimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek çocuklarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Karşılık beklemeden uzatılan bir yardım eli, özellikle çocukların gönlünde taht kuruyor. Yüzlerinde tarifi imkansız bir mutluluk oluşuyor. Hediyelerini verdiğimiz çocukların gönüllülerimize yürekten ve içten sarılıp kucaklamaları aslında her şeyi anlatıyor." diye konuştu.

Turan, vatandaşların bulundukları illerde aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfının şubeleri olan il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla yardım projelerine destek olabileceklerini söyledi.

Yapılacak küçük bir iyiliğin insanların hayatında çok büyük değişimlere neden olabileceğine dikkati çeken TDV Genel Müdürü Turan, "Önemli olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize özellikle de çocuklarımıza zor günlerinde yalnız olmadıklarını hissettirerek hayata ve eğitimlerine sıkı sıkıya bağlanabilmelerini sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan