Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında, Doğu ve Güneydoğulu terör mağduru ailelerin çocukları ile Ege ve Marmara bölgesinde eğitim gören orta öğrenim öğrencilerine yönelik yaz kampları düzenleniyor.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek ve 3-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında, “Doğudan Batıya, Batıdan Doğuya” sloganıyla 600 erkek, 600 kız olmak üzere toplam bin 200 öğrenci İstanbul ve Van’da düzenlenen programlara katılacak.

2016 yılında terör mağduru bölgelerde çocuk ve gençlere yönelik manevi destek amacıyla başlatılan ve değerler eğitiminin yanında çeşitli kültürel etkinliklerle kültürel bir kaynaşma ortamı sağlayan programa bu yıl Aydın, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Muğla, Tekirdağ illerinden öğrenciler katılıyor.

Ege ve Marmara bölgesindeki illerde eğitim gören ortaöğrenim öğrencilerinin Van’da, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde eğitim gören öğrencilerin ise İstanbul’da konaklayacağı programda, öğrenciler dini bilgilerin verildiği derslerin yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma fırsatı da bulacak.

Aydın, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Van gibi illerden ortaöğrenim öğrencilerinin katılacağı “ Yazımda Kardeşlik Var” yaz kampına, öğrenciler kadar aileler de büyük ilgi gösteriyor ve her geçen gün katılım için talep artıyor. 

Türkiye’nin kültürel özellikleri ile öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan yaz kampında öğrenciler özellikle ilim, edebiyat, sanat ve spor dünyasından tanışmayı istedikleri şahsiyetlerle de bir araya gelme fırsatı yakalayacak.

Editör: Mehmet Çalışkan