Kur’an ayı Ramazan ayı boyunca toplam 55 bin Kur’an-ı Kerim’i dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanlara hediye etmeye devam eden Türkiye Diyanet Vakfı, Latin Amerika ülkeleri için hazırladığı İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerimleri, ülkedeki mescid ve islam merkezlerinde Müslümanlara hediye ediyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren TDV Latin Amerika Masası Sorumlusu Selahattin Karabostan, sadece Kolombiya’nın başkenti Bogota'daki İstanbul ve Ebu yatırımsız bonus veren siteler Bekir Mescitleri ile Al Qurtubi İslami Çalışmalar Merkezindeki Müslümanlara 450'ye yakın İspanyolca Kur'an-ı Kerim ulaştırıldığını kaydetti. 

Daha önce bu ülkenin kuzeyindeki Barranquilla kentine  TDV tarafından Kur'an-ı Kerim yollandığını hatırlatan Karabostan, şu anki çalışmada ayrıca yeni müslüman olan Kolombiyalılar için "İnancım" adlı eserin de hediye edildiği bilgisini paylaştı. 

Karabostan, Panama, Peru ve Şili'de de bu yönde çalışma yürütülmesinin planlandığını söyledi. 

Türkiye'ye büyük sempati var

Dünyanın diğer bölgeleriyle kıyaslandığında, Latin Amerika ülkelerinde İslamofobinin fazla görülmediğine dikkati çeken Karabostan, bölgedeki islami faaliyetlerin daha etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Karabostan, bu bağlamda Guatemala'nın başkenti Guatemala Ciudad'daki San Carlos Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesindeki öğretim görevlileri ve öğrencilerle bir araya gelerek İslam'ı anlattıklarını aktardı.

Bölgedeki müslüman toplulukların çalışmaları iyi karşıladıklarına da değinen Karabostan, "Kıtada Türkiye’ye karşı büyük sempati var. Bizim gibi Türk bayrağının bulunduğu kıyafetleri giyen ya da Türkiye'den geldiği bilinen görevlileri gördükleri zaman çok sıcak davranıyorlar." diye konuştu. 

Karabostan, "Hediyem Kur'an Olsun" çalışması kapsamında, bölge müslümanlarından ya da onların liderlerinden bir talep gelmesi durumunda daha fazla Kur'an- Kerim ve eser göndermeye hazır olduklarını vurguladı.

Editör: Mehmet Çalışkan