Ramazan bereketi TDV iyilik sofralarında yaşanıyor

Türkiye Diyanet Vakfı, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla başlattığı 2019 yılı Ramazan yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Milletimizin yardım elini dünyanın dört bir tarafına taşıyan Türkiye Diyanet Vakfı, kurduğu iyilik sofralarıyla ramazan ayının bereketini dünyanın en ücra köşelerine ulaştırıyor.

75 ülkede 108 bölgede ve 81 ilimizde iyilik sofraları kuruluyor

Müminler için af, mağrifet, rahmet, bereket, sosyal dayanışma ve yardımlaşma ayı olan ramazanda, birlikte iftar yapma mutluluğunu toplumun değişik kesimleriyle paylaşmayı gelenek haline getiren Türkiye Diyanet Vakfı, 2019 yılı Ramazan ayı boyunca yurt dışında 75 ülke 108 bölgede, yurt içinde ise 81 ilde kurduğu iyilik sofralarında binlerce kişiyi ağırlıyor.

Başta yetimler, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, yardıma muhtaç kişiler, yaşlılar, öğrenciler, savaş mağduru aileler, hastalar ve yakınları olmak üzere ülkemizde ve yurt dışında toplumun farklı kesimlerini iyilik sofralarında bir araya getiren TDV; ramazan faaliyetleri kapsamında gıda yardım paketleri, ayni ve nakdi yardım ve bayramlık yardımında bulunuyor.

Ankara’da her gün 2 bin 500 kişi iyilik sofrasında buluşuyor

Vakıf tarafından geleneksel hâle gelen iftar sofraları kapsamında, Ankara Kocatepe Camii avlusunda kurulan iyilik sofrasında hayırseverlerin desteğiyle her gün 2.500 kişi iftar yapıyor.

İkindi namazı ile birlikte başlayan yoğunluk, iftar vaktinde yüzlerce kişinin katılımıyla devam ediyor.

Suriye’de yetimlere iftar

Türkiye Diyanet Vakfı yıl boyunca olduğu gibi ramazan ayında da Suriyeli ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.

Azez, İdlib ve Halep kırsalında kalan bölgelerde sürdürdüğü yardım çalışmaları kapsamında savaş mağduru ailelere gıda yardımında bulunan TDV, her gün iyilik sofralarında binlerce Müslümanı ağırlıyor.

İman Yetim Kampı’nda TDV gönüllüleri tarafından kurulan iyilik sofrasında 450 yetimle birlikte iftar yapıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı iftarda, yetim çocuklar iftar sonrası düzenlenen etkinliklere katılarak oyunlar oynadı ve çocuklara hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan