Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri savaş mağduru ailelere yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerince terör örgütlerine karşı yürütülen Barış Pınarı Harekât bölgesinde yer alan Rasul Ayn ve Tel Helef ‘de insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

TDV ekipleri bölgedeki ailelerin evlerini tek tek ziyaret ederek ihtiyaç tespitinde bulunuyor ve sınır ötesinde bulunan TDV koordinasyon merkezleri vasıtasıyla Türk halkının yardımlarını ulaştırıyor.

Ekipler son olarak geçtiğimiz günlerde terör örgütü tarafından Tel Helef bölgesinde patlatılan bomba sonucu yaralanan ve mağduriyet yaşayan ailelere yardım ulaştırdı.

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ceylanpınar İlçe Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Hasari Altunova, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak terör unsurlarından temizlenen bölgelerdeki sivil halka yönelik insani yardım çalışmalarına devam ediyoruz. Tel Helef bölgesinde geçtiğimiz günlerde teröristlerce patlatılan araçta hayatını kaybeden 20 sivilin ailelerini ve yaralanan 70 kişiyi evlerinde ziyaret ederek yardım ulaştırdık ve ihtiyaç tespiti yaptık.” dedi.

Terörden zarar gören camiler onarılacak

Türkiye Diyanet Vakfı, Barış Pınarı Harekâtı ile terörden temizlenen bölgelerde ihtiyaç sahiplerine yönelik insani yardım çalışmalarının yanı sıra bölgenin maddi ve manevi olarak kalkınması için de çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda bölgede yer alan yerleşim alanlarında teröristlerce tahrip edilen cami ve mescitlerin onarımı için öncelikle hasar tespiti yapılıyor, bölgenin manevi yönden kalkınmasına destek olmak amacıyla bölgede sahih din hizmeti sunacak personelin yetişmesi konusunda da çalışmalar yapıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan