Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen TDV peroneli ile bayramlaşma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayında kazanılan güzelliklerin, bayramda elde edilen muhabbetin ve kardeşliğin, diğer aylara da taşınması gerektiğini ifade ederek, TDV personeli ve gönüllüsü 3 bin kişinin yurt içinde ve yurt dışında birliği, beraberliği ve paylaşımı sağlamaya çalıştığını dile getirdi. 

İnsanların bayrama güler yüzle ulaşabilmesi için gayret ettiklerini kaydeden Erbaş, TDV'nin Ramazan ayı boyunca yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü hizmetleri değerlendirdi. Başkan Erbaş şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan ayı boyunca TDV olarak; 84 ülkenin 326 bölgesinde 90 bin 205 gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, toplam 246 bin 830 kişilik iftar programı düzenledik. Ramazan yardımları çerçevesinde Suriye'de 70 bin kişiye iftar, 30 bin aileye gıda ve temizlik kolisi ulaştırdık. Suriye içerisinde ihtiyaç sahibi çocuklara 1300 paket bayramlık yardımı yaptık. Suriye'de ramazan ayında toplam 500 bin kişiye yardım ulaştırdık."

Yetimlere Bayramlık Hediye Edildi

Yurt içinde 100 bin ihtiyaç sahibi ve sığınmacıya alışveriş yardım kartı ulaştırıldığını belirten Erbaş, Kocatepe Camii'nde Ramazan ayında her gün 2 bin 500 kişiye iftar verildiğini aktardı.

Erbaş, Türkiye genelinde kurulan iftar sofralarında 1 milyon kişiye iftar verildiğini, yurt içinde 8 bin 400, yurt dışında ise 6 bin 300 yetim çocuğa bayramlık kıyafeti hediye edildiğini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan