Türkiye, selden etkilenen bölgelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Sinop’ta görevli ve gönüllüleriyle birlikte milletin emaneti olan yardım malzemelerini, sel nedeniyle mağdur olan ailelere ulaştırdı.

TDV görevlileri tarafından Sinop Havaalanı'nda helikopterlere yüklenen su başta olmak üzere acil yardım malzemeleri, ulaşıma kapalı bölgelerdeki selzedelere taşındı.

Sinop Ayancık’ta yoğun yağışların meydana getirdiği sel nedeniyle ulaşıma kapalı köylere helikopterlerle yiyecek ve içecek ulaştırıldı. 

Köprülerin yıkıldığı, geçitlerin kapandığı köylere karadan ulaşım sağlanamazken, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sahil Güvenlik ve polis helikopterleriyle bölgeye yardım ulaştırılmaya devam edildiği bildirildi.

Sinop Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Mustafa Düzgüney, selde zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olduklarını söyledi. 

İlk günden itibaren bölgede olduklarını belirten Düzgüney, "Son zamanların en etkili sağanağının yaşandığı bölgede yardım çalışmalarımız sürüyor. Özellikle yolları kapalı olan köylerimiz var, buralara karadan ulaşım sağlayamıyoruz. Ayancık’ta ilçenin bir bölümüne ulaşım sağlanmıyor. Bir köprü tamamıyla yıkılırken bir köprü de büyük hasar gördü. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sahil Güvenlik ve polis helikopterleriyle yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Mağdur olan vatandaşlarımız müsterih olsun, tüm imkanlarımızı seferber ettik." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan