“Ramazan ayı Kur’an ayı” konsepti kapsamında Türkiye Diyanet Vakfına ait 22 ildeki 39 yurtta kalan öğrenciler, gönüllü olarak kermes düzenleyip sergiler açarak buralardan elde edilecek geliri Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “Hediyem Kur’an Olsun” projesine bağışlayacak.

Öğrenciler ayrıca okul ve derslerinden arta kalan zamanlarda bağışçı ziyaretlerinde bulunarak proje hakkında bilgi verip insanların destekte bulunmasını isteyecek. Bunların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yerel dillerde dahil olmak üzere 24 dilde çevirisi yapılan Kur’an-ı Kerim mealleri farklı zamanlarda sergilenerek farkındalık oluşturulacak.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, 2015 yılında başlatılan Hediyem Kur’an Olsun Projesi’nin yurt içi ve yurt dışında çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

“Hediyem Kur’an Olsun” projesine Türkiye Diyanet Vakfı şube temsilcilikleri, müftülükler, banka hesap numaraları ve bagis.tdv.org adresinden online bağış aracılığıyla destek verilebildiği gibi KURAN yazıp 4333’e SMS gönderilmek sureti ile de bağışta bulunulabileceğini ifade eden Polat, şunları kaydetti:

“Bu zamana kadar 1 milyon 246 bin 427 adet Kur’an-ı Kerim bağışı aldık. Proje kapsamında ülkemizin yanı sıra Asya, Afrika, Balkanlar, Ortadoğu ve Latin Amerika olmak üzere 67 ülkede 27 dil ve lehçede 806 bin 901 adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi. 180 bin Kur’an-ı Kerim mealinin baskı ve dağıtımı ise sürüyor. Özellikle Afrika ve Latin Amerika bölgesindeki birçok ülkede Kur’an-ı Kerim’i tam bir Mushaf olarak görememiş kardeşlerimiz var. Bu projeyle Kur’an-ı Kerim'e hasret gönüllere girmiş oluyoruz. Bu anlamda yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim’in aydınlığının yeryüzünü kuşatması için gönüllü olarak başlatılan çalışma da çok değerli. Özellikle Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı ramazan ayında böyle bir çalışmanın hayata geçirilecek olması da daha bir önem arz ediyor. Rabbim öğrenci kardeşlerimizi çalışmalarında muvaffak eylesin. Mazlum coğrafyalardaki tüm kardeşlerimiz adına kendilerine teşekkür ederiz.”

Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Zekeriya Soysal da ramazan ayına kadar 22 ildeki 39 yurtta projeyle ilgili tanıtım ve farkındalık çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Ramazan ayı boyunca toplanacak bağışların Hediyem Kur’an Olsun projesine aktarılacağı bilgisini veren Soysal, “Öğrencilerimiz, adını hiç duymadıkları ülkelerde henüz Yüce Kitabımız ile tanışmamış Müslümanlara Kur’an-ı Kerim hediye edilmesine aracılık edecek olmanın heyecanını yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan