Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Gönül Kütüphanemiz" projesi kapsamında gerçekleştirdiği "Hayır Çarşısı" etkinliğiyle köy okullarında kütüphane oluşturacak.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü (KAGEM) Gönüllü Koordinatörlüğünce kadın kollarının bulunduğu 22 ilde "Hayır Çarşısı" etkinliği düzenlenmeye başlandı.

Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii avlusunda gerçekleştirilen Hayır Çarşısı'nın açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı ve Dr. Burhan İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı gibi büyük bir vakfın kadın kollarının olmasını önemsediğini dile getirdi.

Erbaş, kadınların bir konuya el attığı zaman ortaya çok güzel işler çıktığına dikkati çekerek, "Yaratılış itibarıyla ince ruhlu olduğumuz için böyle güzellikler çıktığına inanıyorum. Beyefendilerin ulaşamadığı, göremediği veya giremediği yerlere kadınlar rahatlıkla girebiliyor. İhtiyaç sahibi insanların duygularını bir anne olarak daha iyi anlayabiliyor ve ihtiyaçların karşılanabilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu 'Hayır Çarşısı' etkinliği de bunlardan birisi. Yine bir ihtiyaç tespit edilmiş ve kadınlarımız o ihtiyacın giderilebilmesi için el birliğiyle, var güçleriyle çaba gösteriyor. İnşallah kadın kollarımız daha çok güzel işlere imza atacak, daha güzel projeler gerçekleştirecek". diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ise her türlü iyilik faaliyetinin arkasında ruhunu, gayretini, duasını el birliğiyle ortaya koyan gönüllüler olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerinin desteğiyle açılan Hayır Çarşısı'nın çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirten Martı, "Böyle bir kermesin doğrusunu söylemek gerekirse belki de altı çizilmesi gereken özelliği, kermeste elde edeceğimiz kazancın tamamının okul kütüphanelerine kitap olarak hediye bağışına dönüşecek olmasıdır. İlkokul, ortaokul ve liselerde kütüphaneler kurulacak. İlme katkısından, bilgiye katkısından çocuklarımızın gelişimine katkısından dolayı da ben Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe de birçok köy okulunda kütüphane olmadığını belirlediklerini ve bu alandaki eksiliği tamamlamak için "Gönül Kütüphanemiz" adı altında proje başlattıklarını söyledi. 

Proje kapsamında köy okullarını kütüphaneyle buluşturmak istediklerini ifade eden Efe, "Kadın kollarımızın bulunduğu 22 ilde Hayır Çarşısı etkinliği düzenleyerek buradan elde edilecek gelirle okullarımıza kütüphane kurmuş olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından el işçiliği ile ayetlerin yazıldığı kitap ayracı seti, yine el işçiliği ile yapılan fincan takımı ve deri çantanın açık artırma usulüyle satışları gerçekleştirildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in duasıyla "Hayır Çarşısı" açıldı.

3 gün boyunca devam edecek olan "Hayır Çarşısı" 10.00 ile18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Çarşıda gönüllüler ve 29 Mayıs Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan gıdaların yanı sıra el yapımı ürünler, kıyafetler ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları yer alıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan