Programda kısa bir konuşma yapan TDV KAGEM Müdür V. Nurcan Yavuzyiğit, “Bizleri öncesinde üç aylara, sonrasında Ramazana ulaştıran Rabbimize hamdolsun. Ramazan ayı, hem manen hem de bedenen sıhhat bulduğumuz bir ay.

Peygamber Efendimiz (sav) Ramazan ayına ilişkin şöyle buyurmuş: “İlk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret, üçüncü on günü cehennemden kurtuluştur”. İnşallah bizler de bu kurtuluşa erenlerden oluruz.

Önümüzde bir Kadir Gecemiz var. Rabbim bu geceyi de hakkı ile idrak edip faziletleri ile birlikte bizleri bayrama erişmeyi nasip etsin” diye konuştu. TDV KAGEM’de Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ayrıca, her hafta farklı konu başlıkları altında “Ramazan ve Hayat” seminerleri düzenlendi. KAGEM Kur’an Eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen seminerlerde, “Ramazan’ın bize kazandırdıkları, İsraf ve İnfak, Huzura Yükseliş: Namaz, Kadir Gecesi ve Kadir Gecesinin Önemi” konu başlıkları titizlikle işlendi.

KAGEM’de Ramazan Programları çerçevesinde ayrıca, Peygamber Efendimiz’in (sav) Sakal-ı Şerif-i de Mukabeleye devam eden dinleyicilerin ziyaretine açıldı. Program, KAGEM Kur’an-ı Kerim hocalarının okuduğu aşırlar ve Hatim duası ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan