Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü (KAGEM) organizesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, gönüllüler ve Kırgızistan, Tayland, Cezayir, Somali, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Tacikistan ile Kazakistan'dan gelerek Türkiye'de eğitim gören Türkiye Diyanet Vakfı burslusu öğrenciler katıldı.

Ankara İlahiyat Fakültesi 1. sınıfta eğitim gören ve Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında kalan Somalili Ayanle Abdiavale, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a Kur’an-ı Kerim ile Mehmet Akif Ersoy’un en önemli eserlerinden olan Safahat hediye etti.

Meclis Başkanı Şentop, Abdiavale ile bir süre sohbet ederek daha önce Safahat'ı okumadığını öğrendiği öğrenciden en kısa zamanda okuma sözü aldı.

Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla Taceddin Dergahı'nda gönüllüler ve uluslararası öğrencilerle birlikte Kur’an-ı Kerim ve Safahat dağıttıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un asaleti, nezaketi ve zarafeti ile öğrencilere örnek gösterebilecekleri bir karakter olduğunu belirten Çetin, "Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın. İnşallah ülkemiz ilelebet payidar olacaktır. İstiklal Marşı'mız da bunun nişanesi olarak baş tacımız olacaktır. Öğrencilerimiz etkinliğimize katıldı. Bu vesileyle onların da bilinçlenmesine katkı sağlamış olduk." dedi.

Kur'an-ı Kerim ve Safahat dağıtımına programa katılanlar ve Taceddin Dergahı'nı ziyaret eden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Mehmet Çalışkan