TDV İslâm Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan TDV İslâm Ansiklopedisi'nde yer alan hac ve kurban ibadetleriyle alakalı 106 maddeyi, ansiklopedinin yeni web sitesinde HAC ve KURBAN dosyasında konulara göre tasnif edilmiş şekilde, sade ve şık bir tasarımla bir araya getirildi. 

Dosya konusuna https://islamansiklopedisi.org.tr/dosya/hac-ve-kurban adresinden ulaşılabilir.

TDV İslâm Ansiklopedisi’nin internet ortamında yayımlandığı web sayfasının hem tasarım ve görsellik hem de fonksiyonellik açısından geliştirilmesi ve aşama aşama tam anlamıyla bir elektronik ansiklopedi haline getirilmesi amacıyla 2015 yılında başlatılan çalışmaların ilk aşaması tamamlanmış ve ansiklopedi 29 Aralık 2017 tarihinde islamansiklopedisi.org.tr adresinden yeni yüzüyle test yayınına başlamıştı.
 
TDV İslâm Ansiklopedisi’nin yeni web sitesinin özelliklerinden birisi tematik dosyalara yer vermesi. KÖPRÜLER başlıklı dosya ile başlayan bu uygulama HAC ve KURBAN dosyası ile devam ediyor. 3 aylık periyotlarla yenilenmesi düşünülen bu dosyalar web sitesinde ana sayfada okuyuculara takdim ediliyor: https://islamansiklopedisi.org.tr
 

Editör: Mehmet Çalışkan