Türkiye Diyanet Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) iş birliğinde düzenlenen "Gençlik ve Gönüllülük Kampı" Sakarya'da başladı. 

Adana, Antalya, Eskişehir, Kütahya, Malatya, Manisa ve Mersin illerinde faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gençlik Kolları sorumlu ve üyeleri ile müftülüklerce belirlenen Diyanet Gençlik koordinatörlerinin katıldığı kamp, beş gün boyunca devam edecek.

GSB Arifiye Gençlik Kampı'nda gerçekleşen etkinlik boyunca TDV gönüllüsü katılımcılara Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetleri, gönüllülük ve gençlik çalışmaları anlatılacak.

Katılımcılar doğa yürüyüşü, bisiklet turu, geleneksel okçuluk, matrak, mini golf ve masa tenisi gibi sosyal etkinliklerle birlikte şehir turu gibi çok yönlü prpgramlara katılacak.

Kamp programına dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri (KAGEM) Müdürü Fatma Haral Efe, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Gençlik ve Gönüllülük Kampı'nı bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirerek düzenli bir şekilde devam ettirceklerini söyledi.

Bir ülkenin en önemli kazanımlarının gençler olduğunu ve gençlere yönelik yapılan yatırımın geleceğe dair atılmış sağlam temeller olduğunu ifade eden Efe, "Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilen, topluma faydalı bireyler olması için Türkiye Diyanet Vakfı olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu kapsamda yaz dönemleri başta olmak üzere, fırsat bulduğumuz her dönemde gençlerin aktif olarak katılabileceği ve gelişimlerine katkı sağlayacağını düşündüğümüz projeler geliştiriyoruz. Gençlik ve Gönüllülük Kampı da bunlardan birisi." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan