TDV Gençlik Fuarı 13 Mayıs'ta İstanbul'da başlıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından düzenlenecek olan "TDV Gençlik Fuarı"na bu yıl İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Fuar 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında 39 gençlik kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek.

Söz konusu fuara dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Gençlik Fuarı'nın bu sene sekizincisini düzenlediklerini anımsatarak, katılımcıların yoğun ilgi ve talepleri üzerine etkinliğin geleneksel olarak her yıl belirli bir tema etrafında gerçekleştiğini, bu doğrultuda bu yılki temanın "Denge ve Alem" olarak belirlendiğini ifade etti.

Turan, "Denge, alemin ve hayatın anahtarı. Kainatta her şeyin birbiriyle akıl almaz bir bağlantısı var. Hayatımızı bu bağlantılara ve dengeye borçluyuz. Atom altı parçacıklardan galaksilere ve daha ötesine kadar tüm alemler, muhteşem bir işleyiş birliği ve akıllara durgunluk verecek hassas bir denge ile var edilmiş. İnsan da ahsen-i takvim olarak, en güzel bir şekilde yaratılmıştır. Kainat ve hayat birbiriyle ilintili, birbirinden bağımsız ve hatta birbiriyle zıt sayısız değişkenin hassas, kusursuz bir denge içinde bir araya gelmesi, bir arada olmasıyla mümkün olmuş. Denge; her şeyin, ruh ile bedenin, kalp ile aklın, madde ile mananın, fert ile toplumun, realite ile ideal olanın yerli yerinde olması, kendi sınırları içinde kalmasıdır. Bu sene bu temayı seçmemizin sebebi, alemdeki bu eşsiz dengenin muhafaza edilmesi için insan oğlu olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğini hatırlatmak. Bu hatırlatmayı da gençlerin eliyle yapmak ve onların genç vizyoner, yenilikçi bakış açısından faydalanmak." diye konuştu.

Gençler "Denge ve Alem" teması etrafında toplanacak

Geleneksel Gençlik Fuarı'nın, 2022 yılında yeni bir ufuk doğrultusunda "TDV Gençlik Fuarı" adı altında 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirten Turan, "Fuarımızda bu yıl; alemdeki en büyük denge unsurunun insan olmasından hareketle, 'Denge ve Alem' teması çerçevesinde çevre kirliliği, iklim krizi, ekolojik dengenin bozulması, geri dönüşüm, savaşlar vb. küresel sorunlara dikkat çekilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır."  dedi.

"Geleceği gençlere teslim ediyoruz"

TDV Genel Müdürü Turan, gençler için hazırlanan bu gibi ortamlarda sözü onlara teslim etmeyi önemsediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyoruz ki öğrenmenin en etkili yolu deneyimdir. Gençler için başta TDV Gençlik Fuarı olmak üzere çeşitli düzeylerde ortamlar hazırlamamızın en önemli saiki de budur. Genç nesil doğa ve çevre hakkında daha hassas, bu da bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlamakta. Fuar süresince ulusal ve yerel çapta gençlere yönelik faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, dergiler ve düşünce merkezlerini ortak bir platformda buluşturmayı hedefledik. Diliyorum ki bu bereketli platform, bu yıl da hepimiz için yeni fikirlere, yeni tanışmalara, yeni dostluklara, yol arkadaşlıklarına vesile olsun. Zihnimizi ve ruhumuzu besleyeceğimiz dolu dolu bir üç gün geçirelim."

Fuarın 13 Mayıs'ta 14.00 - 19.00; 14-15 Mayıs tarihlerinde ise 11.00 - 19.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Turan, "Serbest Fuar Etkinlikleri' ile katılımcı kuruluşlar, kendilerine ayrılan alanlarda stant içi etkinlikleri gerçekleştirme imkanı bulacaklar. Bu kapsamda tanıtım, söyleşi ve sergi gibi faaliyetler eşliğinde 'ortak fuar etkinlikleri' düzenlenecek. Ayrıca tüm katılımcılar, temsilci ve üyeleri ile birlikte fuarın birleştirici atmosferinde belirlenen tema etrafında bir arada olacaklar." ifadelerine yer verdi.

13 Mayıs'ta saat 14.00'te Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla düzenlenecek fuar, Prof. Dr. Kemal Sayar'ın "Denge: İçte ve Dışta" adlı açılış konferansı ile başlayacak.

Fuar etkinlikleri, "TDV KAGEM" ve "Gençlik Fuar" sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Ayrıca fuar süresince #gençlik1alem etiketiyle sosyal medyada fuardaki etkinliklere dair paylaşımlarda bulunulacak.

Editör: Mehmet Çalışkan