2014 yılından itibaren her yıl Ankara Kocatepe Camii avlusunda gençlere yönelik faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve düşünce merkezlerini ortak bir platformda buluşturmayı amaçlayan TDV Gençlik Fuarı bu yıl 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Her yıl farklı bir tema etrafında düzenlenen Fuarda bu yıl bu yıl; âlemdeki en büyük denge unsurunun insan olmasından hareketle, “Denge ve Âlem” teması çerçevesinde çevre kirliliği, iklim krizi, ekolojik dengenin bozulması, geri dönüşüm, savaşlar vb. küresel sorunlara dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Fuarda; vakıflar, dernekler ve üniversiteler bünyesinde kurucu ya da yürütücüsü gençlerden oluşan ulusal ve uluslararası ölçekte projeler üreten kuruluşlara yer verilecek. Fuarda yer alacak kuruluşlar, değerlendirme komisyonu tarafından yapılacak titiz bir çalışma sonucunda belirlenerek ilan edilecek.

Katılımcı kuruluşlar, 21 Mart 2022 tarihine kadar başvurularını @genclikfuar Twitter hesabı üzerinden ilan edilen link üzerinden yapabilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan