Türkiye Diyanet Vakfı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) kampüsünde sabahın erken saatlerinden itibaren derse gelen öğrencilere çorba ikramında bulundu.

Öğrencilere çorba ikram eden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün (KAGEM) “Gönüllülük Faaliyetleri” kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetlerini gençlere anlatmak, onlarla daha yakın iletişim haline olabilmek ve Vakfın gençler arasında tanınırlığını artırabilmek için zaman zaman gençlere yönelik proje ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Açık, “Üniversite öğrencilerimiz yoğun ve stresli bir dönemden geçiyor. İlk olarak kayıt telaşıyla başlayan yoğunlukları şimdi de ders ve sınav yoğunluğuyla devam ediyor. Bu yoğunluk ve koşuşturma arasında nefes almalarını sağlamak, onları düşünen birilerinin olduğunu gösterebilmek, güne sıcak bir başlangıç yaparak moral ve motivasyonlarını artırabilmek için çorba ikram ettik. Bütçelerine de ufakta olsa bir katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Gençlerimizde sağolsunlar etkinliğimize yoğun ilgi gösterdi. Bundan sonra da gençlere yönelik farklı etkinliklerimiz olacak.” diye konuştu.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da Türkiye Diyanet Vakfının eğitim alanındaki çalışmaları ve gençlere verdiği önemi yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu etkinlikte gençlere verilen değerin bir göstergesidir. Geleceğimizin teminatı gençlere yönelik yapılan her çalışmayı önemsiyoruz. Öğrencilerimiz kendilerine değer verildiğini görüp hissedince moral ve motivasyonları artıyor ve derslerinde daha başarılı oluyor. Bu anlamda Türkiye Diyanet Vakfına ve yöneticilerine teşekkür ederiz.” dedi.

Etkinlik kapsamında Açık ile birlikte Arıcan ve TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe, öğrencilere sıcak çorba ikram etti.

Editör: Mehmet Çalışkan