Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 5 Ağustos Salı günü meydana gelen ve Lübnan tarihinin en büyük patlamalarından birisi olan, binlerce ev ve iş yerinin tamamen yıkıldığı, 150’nin üzerinde insanın hayatını kaybettiği ve 5 binden fazla kişinin de yaralandığı patlamanın ardından bölge harabeye döndü.

"Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Kadar" sloganıyla dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların yardımına koşan, kriz bölgelerine acil insani yardım ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlama sonrasında da bölge halkını yalnız bırakmıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, patlamadan en çok zarar gören Karantina, Beşura ve Jummeyzi bölgeleri başta olmak üzere bölgede mağdur olan Lübnanlılara acil insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Her dönem mazlum ve mağdurun yanında olan, afet ve kriz bölgelerine hızlı bir şekilde ulaşarak yaraları saran Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan halkını da yalnız bırakmıyor.

Vefakar milletimiz, facia diyebileceğimiz büyüklükteki bir olayın yaşandığı Beyrut’ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan