Vakıf tarafından gerçekleştirilen eğitim programları kapsamında yurt dışından gelerek ülkemizde eğitim gören öğrenciler ve yurt içindeki öğrencileri ortak bir platformda buluşturacak olan yarıyıl kampları, 27 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilecek.

İlahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Uluslararası İlahiyat, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Konuk Öğrenci programı öğrencilerinin katılacağı yarıyıl kamplarına 736’sı kız, 958’i erkek olmak üzere toplam 1.694 öğrenci katılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı burslusu lise ve üniversite öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak, akademik ortamlarını desteklemek amacıyla düzenlenecek kamplar çerçevesinde alanında uzman eğitimciler tarafından eğitimler, çeşitli konferans, söyleşi ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı yarıyıl kampları, Ankara, İstanbul, Balıkesir, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Gaziantep, Konya, Kayseri, Van, Bingöl, Erzurum, Gaziantep, Antalya ve Elazığ olmak üzere 15 farklı ilde yapılacak.

“15 farklı ilde yarıyıl kampı düzenliyoruz”

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, vakfın eğitim faaliyetlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle 25.000 öğrenciye eğitim imkanı sağladıklarını ifade ederek, eğitim ve kültür hizmetlerinin Türkiye Diyanet Vakfının öncelikli faaliyetleri arasında bulunduğunu söyledi.

Eğitim ve kültür hizmetlerinin gayesinin ahsen-i takvim olarak yaratılan insanın, din, can, mal, nesil ve aklının güvende olduğu erdemli bir toplum inşa etmek olduğuna işaret eden Polat, vakıf olarak eğitim alanında maddi ve manevi olarak öğrencilere yönelik tüm yıl devam eden desteğin düzenlenen yarıyıl kamplarıyla da sürdüğünü belirtti.

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak eğitim alanında yapmış olduğumuz çalışmaları hem nitelik hem de nicelik olarak her geçen yıl katlayarak sürdürüyoruz ediyoruz” diyen Polat, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı itibariyle ülkemizde eğitim desteği sağladığımız İlahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Uluslararası İlahiyat, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Konuk Öğrenci programı öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerin ara tatil döneminde düzenleyeceğimiz yarıyıl kampları da bu çerçevede yapılan faaliyetlerden biri. 15 farklı ilde 1.694 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek yarıyıl kamplarında çeşitli sosyal aktivitelerin yanında öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla alanında uzman konuşmacıların katılımıyla çeşitli seminerler düzenlenecek, medeniyetimiz ve kültürel değerlerimize dair gezi programları ile öğrenciler tatillerini değerlendirme fırsatı bulacak” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan