Ramazan ayının manevi iklimini dünyanın dört bir tarafına taşıyan Türkiye Diyanet Vakfı, geçtiğimiz aylarda Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde terör saldırısında 51 Müslüman’ın şehit edildiği El Nur Camii’nde ve Canterbury Üniversitesi Kampüs Mescidi’nde iftar programı düzenledi.

“Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla başlatılan 2019 Ramazan yardım kampanyası kapsamında milletimizin yardım elini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ve gittiği her coğrafyada gönül köprüleri kuran Türkiye Diyanet Vakfı, iyilik sofralarıyla toplumun farklı kesimlerini bir araya getiriyor.

Yeni Zelanda’da ihtiyaç sahiplerini unutmayan Türkiye Diyanet Vakfı, Christchurch şehrinde cuma namazı esnasında tüm dünyanın tepkisini çeken terör saldırısında 51 Müslüman'ın şehit edildiği El Nur Camii ile Canterbury Üniversitesi Kampüs Mescidi’nde 500 kişilik iftar verdi.

Genç yaşlı, kadın erkek, toplumun her kesiminden katılımın sağlandığı iftar programında Yeni Zelandalı Müslümanlar, Türkiye Diyanet Vakfına kendilerini unutmadıkları ve yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiler.

Duygulu anların yaşandığı iftar programında, terör saldırısında şehit edilen Müslümanlar için dualar edildi.

2019 yılı Ramazan faaliyetleri kapsamında gıda yardım paketleri, aynî ve nakdî yardımlarla yetimlere bayramlık kıyafet dağıtımında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayı boyunca yurt dışında 75 ülke 108 bölgede, yurt içinde ise 81 ilde kurduğu iyilik sofralarında yüz binlerce kişiyi ağırlıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan