Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Afrika başta olmak üzere temiz içme suyuna erişmekte güçlük yaşayan coğrafyalarda su kuyusu ve vakıf çeşmesi açarak insanlığı suya kavuşturmaya devam ediyor. 

Öğrenciler harçlıklarıyla su kuyusu ve vakıf çeşmesi açtı

Türkiye Diyanet Vakfının "Bir Damla Hayat Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi" projesine bir destek de TDV yurtlarında kalan öğrencilerden geldi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarında kalan öğrenciler, Türkiye Diyanet Vakfının temiz suya erişmekte zorluk çeken ülkelerde yürüttüğü "Bir Damla Hayat Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi" projesine harçlıklarıyla destek oldu.

"35 ülkede 760 su kuyusu ve vakıf çeşmesi açtık"

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç duyulan ülkelerde "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında su kuyusu ve vakıf çeşmesi açmaya devam edildiğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfının 2015 yılından itibaren 35 ülkede 760 su kuyusu ve vakıf çeşmesi açtığını aktaran Açık, "Vakfımız tarafından açılan su kuyularının çalışır durumda olup olmadıkları, bakım ve onarımları yine Vakfımız tarafından bölgelerde iş birliği yaptığımız kuruluşlarla birlikte takip ediliyor." dedi.

"Kuyularımız sadece insanların değil bölgedeki tüm canlıların temiz su ihtiyacını karşılıyor"

Su kuyularının güneş enerjisi ile çalıştığını belirten Açık, "Kuyularımızın uzun yıllar boyunca bölge halkının ihtiyacını kesintisiz olarak karşılayabilmesi için sürekli olarak bakımları yapılıyor. Kuyularda herhangi bir olumsuzluk olması durumunda ivedilikle olumsuzluğun giderilmesi için çalışma yürütülüyor. Kuyularımız 50 ila 500 metre derinlikte açılarak ihtiyacın uzun süre karşılanması amaçlanıyor. Açılan su kuyusu ve vakıf çeşmelerimiz sahip oldukları su depoları ve tasarımları ile yalnız insanların değil bölgedeki tüm canlıların temiz su ihtiyacını karşılıyor." diye konuştu.

"15 bin kişi faydalanacak"

TDV yurtlarında kalan öğrencilerin harçlıkları ile Batı Afrika ülkesi olan Togo'da su kuyusu açtıklarını kaydeden Açık, "Toga'da şimdiye kadar 101 adet su kuyusu açtık. Bu kuyumuzdan da 15 bin kişi faydalanacak. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' şiarıyla hareket edip bu kuyumuzun açılmasına vesile oldular. Kısıtlı imkanlarına rağmen, harçlıklarından kısıp su kuyumuza katkı sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve iyi ki varsınız diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, TDV Genel Merkezinde düzenlenen törende harçlıklarını su kuyusu açılması için bağışlayan öğrencilere su kuyusu ve vakıf çeşmesi maketi takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan