Türkiye Diyanet Vakfı, 2018 Yılı Vekâletle Kurban Programı kapsamında, çeyrek asırlık kurban organizasyonu tarihinde en yüksek rakam olan 430 bin kurban hissesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, dünyanın dört bir yanında bayram sevinci yaşattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2018 yılı Vekâletle Kurban Programı kapsamında, 430 bin 8 kurban hissesi yurt içinde 287 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2018 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında vekaletle kurban kesimi yapılan en büyük kesim merkezlerinden biri de Batı Afrika ülkesi Nijer’di.

Vekaleten kurban kesim organizasyonunda gönüllü olarak görev alan Sinop İl Vaizi Mustafa Ekin, kurban kesim yerlerinin yanı sıra kurban eti dağıtımında da yer aldı. On gün süreyle kurban kesim ve dağıtım organizasyonuna katılan vaiz Ekin; Nijer hatıralarını haber sitemize anlattı: İşte Ekin’in dilinden Nijer manzaraları…

“Çok zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışan Nijer halkının yüzde doksanı Müslüman. Nüfusun büyük çoğunluğu açlık sınırı altında.1960'da bağımsızlığını kazanan Nijer bugün hala bir Fransız sömürgesi. Nijerli Müslümanlar mescitlerin olmadığı yerlerde, cemaatle namaza büyük önem verdikleri için sahra mescitleri inşa ederek namazlarını cemaatle eda ediyorlar. Her gittiğimiz yerde, Türk milletinin selam ve duaları ile geldiğimizi söylediğimizde, yüzlerindeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltının belirdiğine şahit olduk. Bizlere verilen emanetleri, İslami usullere göre vekalet vererek kurban gönderen kişilerin isimlerini anarak, besmele çekerek kestik ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Büyük millet olmanın gururunu ve sorumluluğunu yerine getirmenin bahtiyarlığı ile Sinop'a döndüm. Ülkemiz ve milletimizin bekası için kilometrelerce uzakta dua edildiğine şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadım.”

Türkiye Diyanet Vakfı, 2018 Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında Nijer’de 60 bölgede 6 bin 55 büyükbaş hayvanı vekalet yoluyla keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan