Darüsselam’da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan yetimhane, yüzlerce Tanzanyalı yetimin ihtiyacına cevap verecek.

Açılışı yapılan yetimhanede konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, “Unutursan Yetim Kalır” projesi kapsamında dünyanın dört bir tarafında hayırseverlerin desteğiyle yetimleri himaye ettiklerini belirtti.

"Ümmetin yetimlerine sahip çıkılması gerektiğini" dile getiren Açık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçücük yaşta kimsesiz kalmış, sevgiye ve ilgiye muhtaç yetimler, kendilerine uzanan şefkat elini hiç bırakmamak üzere sıkı sıkıya tutuyorlar. Onların dertlerine ortak olmaya çalışırken acılarını da unutturmaya gayret ediyoruz. Kendilerine uzatılan bir gofret, hediye edilen küçük bir oyuncak, kıyafet, gözlerinin içlerinin gülümsemesine, tüm sıkıntılarını unutup o anın mutluluğunu yaşamalarına yetiyor. Yetim çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp onları sık sık ziyaret ederek mutlu olmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz."

"Yetimlerin gönüllerine dokunmaya çalıştık"

Yetimhanenin açılışında konuşan Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü, Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizi oyuncusu Celal Al ise "Ramazan Bayramı öncesi erkenden yetimlerimize bayramlıklarını takdim ettik, gönüllerine dokunmaya çalıştık. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun, çok güzel yardımlar göndermişler. Bizler de vekaleten bu hayırları ulaştırmaya çalıştık. Bu güzellikleri yaşattıkları için, bu yetimlerin yüreklerine dokundukları için, yetimlerin dualarını aldıkları için Türkiye Cumhuriyeti'nden, Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Allah razı olsun, Devletimiz var olsun." diye konuştu.

Ramazan yardımlarının ulaştırılması için Tanzanya’ya giden ekipte yer alan ve yetimhanenin açılışına katılan Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri rap sanatçısı Resul Aydemir ve Milli basketbolcu Furkan Aldemir de bu atmosferi yetimlerle birlikte yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan