Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Şube Personelleri Yıl Sonu Buluşması’nda konuştu, “kurulduğu günden beri milletin sarsılmaz itimadına mazhar olan Türkiye Diyanet Vakfının, bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle, İslam’ın insanlığa hediyelerinden biri olan ve ecdadın eliyle fiilen en mükemmel seviyeye taşınan vakıf geleneğinin günümüzde en sağlam halkalarından biri olduğunu” söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfının yurt içinde 1001 şubesi ve dünyanın 145 ülkesinde eğitimden kültüre, hayrî ve sosyal hizmetlerden din hizmetlerini kadar destekleme faaliyetlerine ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda, din, dil, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Polat, “Her bir şube temsilcimizin gayretleriyle bu güzide iyilik hareketi hız kesmeden yoluna devam edecektir.” dedi.

Vakfın 2018 yılında yürütmüş olduğu vekâletle kurban organizasyonuna yoğun bir ilgi olduğunua dikkati çeken Polat, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın himayelerinde 430 bin 8 hisse kurbanı yurt içinde 287 il ve ilçe merkezine, yurt dışında ise 143 ülkenin 436 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bunu hep birlikte başardık. Bağış sürecinden hisse dağıtım sürecine, her türlü yazışma işleminden mahsuplaştırma sürecine kadar her biriniz yoğun bir mesai harcadınız. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bu yıl hedefimizi büyüterek ve gerçekleştirerek yine aynı heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hakeza yaklaşan ramazan ayı münasebetiyle kuracağımız iyilik sofraları ile iaşe ve ibateye dönük yardımlarla muhtaçların yanında olacağız. Cami inşa faaliyetlerimiz, yeni su kuyularının açılması gibi bizi bekleyen zor ama bereketli işler var. Birlikte başaracağız inşallah.”

Vakıf bünyesinde yeni bir gönüllülük sistemi kurduklarını anlatan Polat, bu sistemin günden güne gelişen, köy köy mahalle mahalle teşkilatlanacak bir yapısının olacağını söyledi.

Yeryüzünde iyiliğin paylaşılmasında vakıf adına önemli bir dönüm noktasının eşiğinde olunduğunu belirten Polat, şöyle devam etti:

“Müslüman yüreklerin kapılarını çalacağı günü bekleyen kardeşlerimiz var”

“Sizlerin destekleri ve gayretleri ile bu eşiği hep birlikte aşıp yeryüzüne ve insanlığa hayırlar getireceğiz. Müslüman yüreklerin kapılarını çalacağı günü bekleyen kardeşlerimiz var. İnançla, ümitle ve hasretle yolumuzu gözleyen aziz dostlarımız var. İyilik ve hayrın temsilcileri olarak kardeşlerimize, gönül coğrafyalarımıza bir gün hep birlikte yürümemiz temennisiyle rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli ise çalışanların vakıf ruhunu en üst seviyede tutması gerektiğini söyledi.

Vakıf çalışanlarının, insanların hayrına sarf edilmek üzere yapılan bağışların emanetçisi olduğunu belirten Serenli, “Kur’an-ı Kerim’de mümin vasıfları anlatılırken, ‘Onlar emanete riayet ederler ve sözlerinde dururlar.’ buyuruyor. Allah’ın bize emanet ettiği şeyler malımız, canımız, evladımız, sahip olduğumuz şeyler. Bunları en güzel şekilde kullanmak Allah’ın emanetine riayet etmektir. İkincisi, insanların bize emanet ettiği şeylere de Allah’ın rızasına uygun şekilde uymak ve hayatımızda uygulamaktır. Bizim de vakfın malını, vakfın ruhuna uygun şekilde tasarruf etmek ve insanların emanetlerine riayet etmemiz gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan