Türkiye Diyanet Vakfı tarafından burs ve eğitim hizmeti verilen öğrencilere yönelik düzenlenen “Yarıyıl Kampı” kapanış programında konuşan Polat, Vakıf olarak yurt içi ve dışında 25 bin öğrenciye hizmet verdiklerini vurguladı.

Eğitim alanında sadece milletin evlatları değil aynı zamanda ümmetin evlatlarını da yetiştirmek, onları daha iyi seviyelere taşıyabilmek için de projeler geliştirdiklerini belirten Polat, “İlgilendiğimiz öğrencilerin sadece akademik gelişimlerine yönelik değil geleceklerine katkı sağlayabilecek çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Her alanda eğitime öncelik veriyoruz. Yarıyıl kamp programını hazırlarken yurt dışından gelen öğrencilerimizle yurt içinde eğitim gören öğrencilerimizi aynı platformda buluşturmayı ve birbirinizle kaynaşmanızı, fikir alışverişinde bulunmanızı amaçlamıştık. Bunu da başardığımızı görüyorum.” diye konuştu.

Eğitim ve kültür hizmetlerinin gayesinin ahsen-i takvim olarak yaratılan insanın, din, can, mal, nesil ve aklının güvende olduğu erdemli bir toplum inşa etmek olduğunu ifade eden Polat, Bu doğrultuda Vakıf olarak eğitimine katkı sağlanılan öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilerek tam donanımlı bireyler haline gelmesini arzuladıklarını vurguladı.

Günümüzde global anlamda yaşanan sıkıntıların büyük çoğunluğunun insan temelli olduğunu dile getiren Polat, şöyle devam etti:

“Geleceğin teminatı siz değerli gençlerimizin eğitimi bizim için çok büyük önem arz ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı olarak yürüttüğümüz her projede önceliğimizi eğitime vermeye gayret ediyoruz. Aileleriniz sizleri bize emanet ederken sadece barınma ihtiyacınızı karşılamamızı beklemiyor. Aynı zamanda sizlerin ailesine, topluma ve ümmete faydalı bireyler olabilmeniz için gerekli donanımlara sahip olmanızı arzuluyor. Bizde bu doğrultuda öğrencilerimize barınma, burs ve diğer eğitim imkanlarını sunarken sosyal, kültürel ve dini açıdan da her türlü donanıma sahip olabilmeniz için çaba gösteriyoruz. Ümit ediyorum ki eğitimleriniz tamamlandıktan sonra bulunduğunuz ortamlarda etkili ve yetkin kişiler olacaksınız, karar mekanizmaları oluşturacak, insanlığın iyiliği için projeler geliştireceksiniz. Biz o zaman yaptığımız çalışmaların meyvesini almış olacağız.”

Polat, öğrencilere yarıyıl kampına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmanın ardından hazırlanan hediyeler öğrencilere verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan